Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τι συζήτησε στα Τίρανα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ..Πρόκληση από Αλβανούς δημοσιογράφους με ερώτηση για τους τσάμηδες.

 

Ζητήματα διμερούς συνεργασίας σε αστυνομικό επίπεδο τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην Αλβανία.Παραλίγο να χαλάσει το καλό κλίμα δημοσιογράφος με προκλητική ερώτηση για τους τσάμηδες.


Επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 29-8-11, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος είχε ήδη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Χίσνι Μπουργκάι.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν διάφορα ζητήματα, που άπτονται της διμερούς συνεργασίας αναφορικά με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη φύλαξη των συνόρων, με τους κ.κ. Οικονόμου και Μπουργκάι να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το εξαιρετικό επίπεδο των αστυνομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις καθυστερήσεις και τις ουρές που σχηματίζονται, κάθε καλοκαίρι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, λόγω της επιστροφής των Αλβανών μεταναστών, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι πολλά από τα προβλήματα αυτά έχουν πλέον ξεπεραστεί.
Ο αρχηγός της Ελληνικής αστυνομίας υπενθύμισε ακόμη ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων βίζας, γεγονός που έχει αυξήσει πολύ την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.
«Έχουμε την πρόθεση να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εκτελέσουμε, επίσης, τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ελέγχους στα σύνορα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε δεκτός από τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, με τον οποίο συζήτησαν τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, υπό το πρίσμα της συνεργασίας των δυνάμεων ασφαλείας των δύο χωρών αναφορικά με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη φύλαξη των συνόρων.
«Τρίπλα» Οικονόμου προς τα Αλβανικά ΜΜΕ: Δεν ήρθα εδώ για να μιλήσω για τους Τσάμηδες
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα "Δερόπολη"...Οι Αλβανοί δημοσιογράφοι θεώρησαν πως θα μπορέσουν να στριμώξουν εύκολα τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πόλη των Τιράνων, με συγκεκριμένη ατζέντα και επί θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας. Ενώ οι δημοσιογράφοι γνώριζαν την ατζέντα του κ. Οικονόμου, επιχείρησαν να τον «στριμόξουν» με μια ερώτηση παγίδα αναφορικά με τους Τσάμηδες.
Δημοσιογράφος: Κύριε Οικονόμου, θα θέλαμε το σχόλιό σας για του Αλβανούς πολίτες με Τσάμικη καταγωγή που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στα σύνορα.
Οικονόμου: Νομίζω ότι θα πρέπει να περιοριστούμε στο αντικείμενο της επίσκεψης στην Αλβανία, και να επισημάνουμε την πολύ καλή και συνεργασία που υπάρχει, είμαστε υπερήφανοι διότι αυτή η συνεργασία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις χώρες της περιοχής.

http://www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: