Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Εμπλεξαν ψυχοφάρμακα με το παυσίπονο Nurofen Plus!

Τραγικό λάθος κατά τη συσκευασία

 

 

Χιλιάδες νέες παρτίδες του φαρμάκου Nurofen Plusπεριέχουν μέσα όχι, το γνωστό και διαδεδομένο παυσίπονο, αλλά φάρμακα που προορίζονται για ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια.
Σύμφωνα με προειδοποιητική ανακοίνωση του Πρακτορείου Ελέγχου Φαρμάκων και προϊόντων Υγείας (MHRA) της Βρετανίας, εντός χιλιάδων πακέτων Nurofen Plus βρίσκεται αντ’ αυτού το Seroquel XL, ειδικό φάρμακο για τη σχιζοφρένεια και τη μανιοκατάθλιψη.
Λέγεται ότι το μοιραίο μπέρδεμα συνέβη κατά τη συσκευασία, σε εργοστάσιο του νότιου Λονδίνου.
Ένας εκ των υπεύθυνων παραγωγής-συσκευασίας του φαρμάκου, ο Ρέκιτ Μπένκιζερ ανέφερε σε γραπτή δήλωση του στον τύπο ότι διεξάγονται «σοβαρές έρευνες» για να διευκρινισθεί πώς, για ποιο λόγο, πότε και από ποιους δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Επιπλέον, η υπόθεση περιπλέκεται μια και το Seroquel XL παράγεται από άλλη φαρμακευτική φίρμα -από αυτή που παράγει το Nurofen Plus- την AstraZeneca.
Στην ανακοίνωση του αρνήθηκε αναφορές της Daily Mail που έκαναν λόγο για ακτιβιστές οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα αντικαθιστώντας το φάρμακο με σκοπό να σαμποτάρουν την εταιρεία επειδή έκανε πειράματα σε ζώα.
Οι προβληματικές παρτίδες ανακοινώθηκαν και είναι οι εξής:
Νο                      Ημ. Λήξης         Nο παραγωγής
13JJ                    03/2014           00327 / 0082
57JJ                    05/2014           0063 / 0376
49JJ 05/2014       0063 / 0376
Όσοι κατά λάθος λάβουν Seroquel και όχι Nurofen ίσως αισθανθούν έντονη υπνηλία και δεν θα πρέπει να οδηγήσουν.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: