Τελικά ναι, έγινε και αυτό……. Μετά τον τρύγο , το πάτημα των σταφυλιών , την ζύμωση των στέμφυλων [περίπου 40 ημέρες] ήρθε η ώρα των καζανιών. Φορτώθηκαν στο αγροτικό τα πλαστικά καδιά και προορισμός μας το καζάνι του κ. Καπρη στους Αμπελόκηπους. Εκεί υπάρχουν δυο καζάνια με χωρητικότητα 130 lit έκαστο. Κάτι που διευκολύνει κατά πολύ την διαδικασία της απόσταξης. Ο Δημήτρης [γιος] ανέλαβε το γέμισμα των καζανιών για να αρχίσει το βράσιμο, ενώ το όλο εγχείρημα το στήριζαν και ο κ. Κώστας με την κ. Βαγγελιω.
Άλλη μια παραγωγή έφτασε στο τελειωτικό της στάδιο λαμβάνοντας μορφή υγρή, διάφανη και λαχταριστή. Μπήκε σε γυάλινες νταμιτζάνες και θαπεριμένει υπομονετικά να την καταναλώσουμε συνοδεύοντας την με εκλεκτούς μεζέδες γύρο από την σόμπα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου