Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Βάμμα Θυμαριού – Θεραπεία ακμής

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θυμαριού είναι πολλές και γνωστές από τα χρόνια τα παλιά. Πρόσφατα μια επιστημονική έρευνα από το Leeds Metropolitan University, ανέδειξε και μια άλλη του ιδιότητα, την θεραπεία της ακμής. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το βάμμα θυμαριού κατέστρεφε 100.000 βακτήρια ανά ml ή μισό εκατομμύριο ανά κουταλιά. Επίσης αναδείχθηκε η άμεση αποτελεσματικότητά του στα σπυράκια της ακμής, χωρίς να προκαλεί καμία παρενέργεια και κανένα ερεθισμό. 

Δείτε και εδώ: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120327215951.htm. Στο Βοτανόκηπο φτιάξαμε βάμμα θυμαριού με βιολογική γράπα(τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) και τρία είδη θυμαριού( thymus vulgaris, thymus capitatus, thymus citriodorus). Η χρήση του είναι ευρεία και δεν αφορά μόνο τα εφηβικά σπυράκια. Εξαιτίας της θυμόλης που περιέχει, έχει ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιβακτηριακή και αντισηπτική δράση. 

Χρησιμοποιείστε το σε απολύμανση πληγών και δερματικών ερεθισμών. Είναι αντιφλεγμονώδες, αποχρεμπτικό, αντιβηχικό και αποτελεσματικό στα κρυολογήματα, στην γρίπη και τα βρογχικά. Επίσης τονώνει το ανοσοποιητικό και για αυτό περιέχεται σε όλα τα φυσικά σκευάσματα τόνωσης και ενδυνάμωσης του οργανισμού. Επειδή είναι θερμαντικό, με το βάμμα του μπορούμε να κάνουμε εντριβές σε περιπτώσεις ρευματικών και μυϊκών πόνων. 

Ακόμη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις δυσπεψίας, διάρροιας και εντερικών προβλημάτων. Επίσης σε περιπτώσεις έντονου στρες ή και ήπιων νευρικών διαταραχών μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες στο χυμό ή στο ρόφημά σας. Για εξωτερική χρήση ρίξτε λίγες σταγόνες στις πληγές ή στα σπυράκια. Για εσωτερική χρήση η ημερήσια δόση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1ml (25 σταγόνες) για ενήλικους. 

Για σοβαρότερες καταστάσεις η ημερήσια δόση μπορεί να αυξηθεί μέχρι 2ml(σε 2 δόσεις), αλλά όχι για μεγάλο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρακολουθείτε τις αντιδράσεις του οργανισμού σας και να το σταματήσετε αν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Εκεί που σίγουρα αντεδείκνυται είναι στην εγκυμοσύνη και κατά την διάρκεια του θηλασμού. Επίσης έχετε υπόψιν σας, ότι η συνεχής εσωτερική χρήση μπορεί να προκαλέσει και υπερλειτουργία του θυροειδούς.

Τα βάμματα, αν φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος, παραμένουν αναλλοίωτα για 2 τουλάχιστον χρόνια.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Με το βάμμα θυμαριου μπόρεσα να ξεπεράσω την ακμή την οποία πάλευα για κοντά 15 χρόνια! Είχα δοκιμάσει τα πάντα μα μόνο με αυτό είδα άμεσα αποτελέσματα που διαρκούν! Ειχα δοκιμασει τα παντα χωρις επιτυχία Ειναι πραγματικα θαυματουργό, όποιος έχει ακμή ας το δοκιμάσει, έχει κάτω από 10€