Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η.Π.Α. - Μακελειό με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ!


Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα μέσα σε δημοτικό σχολείο, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. 

Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όπως το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News κάνουν λόγο 
για 27 νεκρούς, ανάμεσά τους 18 παιδιά.

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Ο δράστης, ένας 24χρονος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, βρέθηκε νεκρός, αλλά δεν έχει γίνει σαφές αν σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του καναλιού CBS αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν δεύτερο ύποπτο που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής.

Στο σημείο της επίθεσης, μέσα στο σχολείο, έχουν βρεθεί δύο όπλα και εκατοντάδες κάλυκες από σφαίρες. Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μακελειό.

Όπως μεταδίδει το CBS News, ο δράστης είναι πατέρας ενός από τους μαθητές του σχολείου, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα της πράξης του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πολ Βανς, επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός εντός του κτιρίου του σχολείου και πρόσθεσε ότι οι αρχές ενδιαφέρονται πλέον να φτιάξουν το ψυχολογικό προφίλ του και να καταλάβουν γιατί προχώρησε στην πράξη αυτή.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο σχολικός ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook.

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Όπως επίσης μεταδίδει η εφημερίδα Hartfort Courant, επικαλούμενη πηγές από το σχολείο, αναζητούνται τα ίχνη μιας ολόκληρης τάξης του σχολείου μετά την επίθεση.

Η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα και με τη σειρά της ζήτησε αμέσως βοήθεια από τις πολιτειακές αρχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης επικράτησε χάος. "Είναι φοβερό", είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. "Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα", πρόσθεσε.

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας "μασκοφόρος" μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι "κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας".

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. "Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε", πρόσθεσε το κορίτσι.

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιουτάουν.

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι προκειμένου να ενημερωθεί για το μακελειό που σημειώθηκε στο σχολείο και για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών. Το Νιούταούν είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: