Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Νέα, ενδιαφέρουσα ημερίδα με πολλαπλούς αποδέκτες από το Δήμο Ορεστίδος. Εισηγήσεις για την αρχιτεκτονική, την εκπαίδευση, την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό του Άργους Ορεστικού.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νέα, ενδιαφέρουσα ημερίδα με πολλαπλούς αποδέκτες από το Δήμο Ορεστίδος.


Εισηγήσεις για την αρχιτεκτονική, την εκπαίδευση, την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό του Άργους Ορεστικού. 

Μια ημερίδα με πολλαπλούς αποδέκτες διοργανώνει ο Δήμος Ορεστίδος το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθλήκης Άργους Ορεστικού.

Έξι διαφορετικοί εισηγητές θα αναπτύξουν θέματα αρχιτεκτονικής, εκπαίδευσης, τοπικής ιστορίας και πολιτισμού με κοινό παρανομαστή το Άργος Ορεστικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

17:00 «Δύο παλιά σχολικά κτήρια του Άργους Ορεστικού», με εισηγητή τον καθηγητή Ιστορίας της Aρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., Παναγιώτη Τσολάκη.

17:30 «Η πολεοδομία και η αρχιτετκονική στο μεσοπόλεμο του Άργους Ορεστικού», με εισηγητή το διπλωματούχο Αρχιτέκτονα Α.Π.Θ., Βασίλειος Κωστόπουλος.

18:00 «Επαγγέλματα και κοινωνική ζωή στο Άργος Ορεστικό», με εισηγητές τον οικονομολόγο Ευθύμιο Ευθυμίου και την εκπαιδευτικό Μαρία Νένου.

18:45 «Οι Βλάχοι του Άργους Ορεστικού: σύντομη ιστορική αναδρομή στην κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας», με εισηγητή τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Αδάμ.

19:30 «Η τέχνη της ταπητουργίας στο Άργος Ορεστικό», με εισηγλητρια τη σπουδάστρια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Καστοριάς, Αιμιλία Μπεχλιούλη.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου με θέμα «Τοπική Βιβλιογραφία».

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2012/12/blog-post_4.html#ixzz2E54255dD

Δεν υπάρχουν σχόλια: