Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

τει δυτικης

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έγινε η συνέλευση του Ιδρύματος από το Δ.Σ. για να καταλήξουν στην απόφαση σχετικά με την συγχώνευση των τμημάτων , που θα σταλθεί στο Υπουργείο Παιδείας .

Πολλά Διοικητικά Στελέχη στήριξαν την απόφαση των καθηγητών του παραρτήματος Γρεβενών, η οποία είναι να παραμείνει η σχολή στα Γρεβενά και να μην μεταφερθεί στην Κοζάνη η σε άλλη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας .Η απόφαση πάρθηκε με πρώτο και κύριο κριτήριο την υποχρέωση που έχει το τμήμα Γρεβενών στο ΕΣΠΑ (λόγο της χρηματοδότησης μεγάλου μέρους του κτιρίου), να λειτουργήσει το κτίριο ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τουλάχιστον 8 έτη ακόμα. Ένας ακόμη λόγος είναι τα σχέδια που έχει κάνει το ΔΣ του παραρτήματος Γρεβενών για την βελτίωση τη σχολής, στο εκπαιδευτικό τομέα (με την ανανέωση του προγράμματος σπουδών) και στο διοικητικό μέρος (με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην γραμματεία). Μια ακόμα πρόταση ήταν να μεταφερθεί το τμήμα Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Καστοριάς στο παράρτημα έτσι ώστε να είναι όλα τα παραπλήσια τμήματα μαζί. Τελικά ο συμβιβασμός που έγινε ήταν να υπάρχει κοινό ΔΣ με το τμήμα της Κοζάνης αλλά σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραμείνει ως έχει.

Στης αρχές του νέου έτους θα ξέρουμε τη έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας . Παρόλα αυτά ότι πρόταση και να σταλθεί από το ΤΕΙ Κοζάνης το μέλλον του ιδρύματος βρίσκετε στις υποθέσεις του Υπουργείου.

tiakii

Δεν υπάρχουν σχόλια: