Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προφιτερόλ με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Προφιτερόλ με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

 

 

Προφιτερόλ με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας. Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό πεντανόστιμο γλύκισμα για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής
  • Για τα σου:
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. αλεύρι
  • Για τη κρέμα:
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 6 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με γεύση σοκολάτα *
  • Για το σιρόπι σοκολάτας:
  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 90 ml γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετείτε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
  2. Για τα σου: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε σταδιακά και ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Τοποθετείτε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή κορνέ και σχηματίζετε πάνω στη λαδόκολα μικρά σουδάκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους διότι στο ψήσιμο θα φουσκώσουν. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και άλλα 5 λ με μισάνοιχτο φούρνο.
  4. Για τη κρέμα: Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μισό βρασμένο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις πήξει το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε μπολ. 
  6. Θρυμματίζετε [χοντροκομμένα] τα μισά μπισκότα στο multi τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  7. Για το σιρόπι σοκολάτας:  Βράζετε τη κρέμα γάλακτος με το γάλα. Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση τη βγάζετε αμέσως και χρησιμοποιείτε το μείγμα άμεσα.
  8. Για τη συναρμολόγηση: Ανοίγετε μια τρύπα στα σου και τα γεμίζετε με τη μπισκοτένια κρέμα. Αν θέλετε ατομικές μερίδες τις τοποθετείτε σε ποτήρια που ήδη έχε βάλει λίγο σιρόπι, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι και γαρνίρετε με ένα γεμιστό μπισκότο. Εναλλακτικά τοποθετείτε όλα τα σου σε βαθύ σκεύος, τα περιχύνετε με το σιρόπι και τα γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μπισκότα τα οποία έχετε κόψει στη μέση.

* Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Γαρνίρετε και με ξηρούς καρπούς.

φούρνου συνταγές προφιτερόλ μπισκότα επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

Πηγή

 Sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: