Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κόκκινη τηγανιά πεντανόστιμη



Περιγραφή


Μια πεντανόστιμη συνταγή για τηγανιά που τρώγεται και ως μεζές και ως κυρίως πιάτο.
Κόκκινη τηγανιά πεντανόστιμη
photo: ANGOLINA





Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
  • δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
  • 1 κ.γ. τοματοπελτέ
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • αλάτι - πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 4 άτομα)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους και το αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
2)
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Βήμα 3
3)
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Βήμα 4
4)
Σε βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουοκ) βάζουμε το λάδι και λίγο δεντρολίβανο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, για να αρωματιστεί το λάδι.
Βήμα 5
5)
Αφού αποσύρουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε το χοιρινό.
Βήμα 6
6)
Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα.
Βήμα 7
7)
Αφού μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε το τοματοπελτέ και τον αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί.
Βήμα 8
8)
Βάζουμε πάλι μέσα το κρέας.
Βήμα 9
9)
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βήμα 10
10)
Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η τηγανιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: