Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Κόκκινη τηγανιά πεντανόστιμη



Περιγραφή


Μια πεντανόστιμη συνταγή για τηγανιά που τρώγεται και ως μεζές και ως κυρίως πιάτο.
Κόκκινη τηγανιά πεντανόστιμη
photo: ANGOLINA





Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
  • δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
  • 1 κ.γ. τοματοπελτέ
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • αλάτι - πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 4 άτομα)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους και το αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
2)
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Βήμα 3
3)
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Βήμα 4
4)
Σε βαθύ τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ γουοκ) βάζουμε το λάδι και λίγο δεντρολίβανο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, για να αρωματιστεί το λάδι.
Βήμα 5
5)
Αφού αποσύρουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε το χοιρινό.
Βήμα 6
6)
Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα.
Βήμα 7
7)
Αφού μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε το τοματοπελτέ και τον αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί.
Βήμα 8
8)
Βάζουμε πάλι μέσα το κρέας.
Βήμα 9
9)
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βήμα 10
10)
Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η τηγανιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: