Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Νόστιμες λαγγίτες!

 

Λαγγίτες εβρίτικες φωτογραφία βήματος 3

Λαγγίτες ελαφριές και νόστιμες. Ότι πρέπει για το απόγευμα..γλυκιές ή αλμυρές….για όλες τις προτιμήσεις.

Υλικά

  1.   2-3 κούπες αλεύρι (ανάλογα όσο πάρει πάντα, να ναι χυλός)
  2.   1-2 αβγά
  3.   1 κ.γ. αλάτι
  4.   1 μαγιά ξερή
  5.   1/2 λίτρο γάλα
  6.   1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  1. 1)Φτιάχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα. Πρώτα λιώνουμε τη μαγιά με μισό ποτήρι νερό (χλιαρό) και βάζουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τα αβγά και χτυπάμε. Ξεκινάμε ρίχνουμε το αλεύρι. Η ποσότητα είναι πάντα όσο πάρει για να γίνει χυλός, όχι πολυ πηχτό αλλά ούτε και νερουλό.

    2)Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα ή και παραπάνω για να φουσκώσει. Άμα έχει φουσκάλες τόσο το καλύτερο για τις λαγγίτες. Αλλιώς βάζουμε ακόμη πολύ λίγο αλάτι (1/3 κ.γ.) και ανακατεύουμε λίγο.

    3)Ανάβουμε το μάτι στη κουζίνα μας για να τηγανίσουμε σε μέτρια φωτιά. Λαδώνουμε το τηγάνι με μισό κ.σ ηλιέλαιο. Απλώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα. Αν πέτυχε το μείγμα μας θα έχουν φουσκάλες οι λαγγίτες μας. Γυρνάμε και λίγο απ’ την αλλη μεριά να τηγανιστουν. Πολύ λιγο όμως. Βγάζουμε και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Τις τρώμε με ότι θέλουμε επάνω. Μερέντα, μέλι, μαρμελάδα, ζάχαρη ή αλμυρές με τυρί και ζαμπόν κτλ


  2. //thrakiotissesmamades.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: