Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σήμερα η κηδεία της Amy Winehouse - Ίσως μετά από ένα μήνα τα αίτια θανάτου της

 

REUTERS

Μετά από 2 έως 4 εβδομάδες θα γίνουν γνωστά τα ακριβή αιτία του θανάτου της Έϊμι Γουάινχάουζ σύμφωνα με την αστυνομία. Σήμερα το τελευταίο αντίο στην διάσημη τραγουδίστρια.

Η νεκροψία που έγινε χθες το απόγευμα δεν επέτρεψε να διαπιστωθούν αμέσως τα ακριβή αιτία του θανάτου της Έϊμι Γουάινχάουζ, της ντίβας της soul και του trash, που πέθανε το Σάββατο στο σπίτι της στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία οποία διέταξε επιπλέον τοξικολογικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν θα γίνουν γνωστά πριν από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αλλά η σορός της τραγουδίστριας επεστράφη στην οικογένειά της για να καταστεί δυνατή η οργάνωση της κηδείας της, που σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης θα γίνει σήμερα και μάλιστα όπως προβλέπει η εβραϊκή παράδοση.

Οι γονείς της, Μίτς και Τζάνις Γουάινχάουζ, απηύθυναν λίγα λόγια αναγνώρισης προς τους πολλούς θαυμαστές της και τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι στο Camden Square, στο βόρειο Λονδίνο. Εκεί όπου το άψυχο σώμα της τραγουδίστριας βρέθηκε το Σάββατο από ένα σωματοφύλακα στον οποίο είχε πει, έξι ώρες νωρίτερα, ότι είχε ανάγκη από ύπνο.

Οι γονείς της Amy Winehouse. ΦΩΤΟ REUTERS

Οι γονείς της Amy Winehouse.

"Ευχαριστώ που ήρθατε. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την οικογένειά μου", δήλωσε ο Μιτς Γουάινχάουζ ο οποίος πήρε το πρώτο αεροπλάνο από τη Νέα Υόρκη, όταν έμαθε για τον θάνατο της κόρης με την οποία είχε ιδιαίτερα στενή σχέση.

"Δεν μπορείτε να ξέρετε τι σημαίνει για μας να σας βλέπουμε εδώ συγκεντρωμένους στο δρόμο". "Το πρώτο χαρακτηριστικό της Έϊμι ήταν η αγάπη της", είπε, γεμάτος συγκίνηση αυτός ο πρώην οδηγός ταξί που έχει γίνει τραγουδιστής της τζαζ. Ήταν αυτός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μουσική αφύπνιση της κόρης του, στην οποία έπαιζε μελωδίες του Φρανκ Σινάτρα.

Δίπλα του, η μητέρα της τραγουδίστριας ξέσπασε σε δάκρυα, διαβάζοντας τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης.

"Πάρα πολύ εύθραυστη, πολύ όμορφη, πολύ ταλαντούχα για αυτόν τον κόσμο", έγραφε ένα από αυτά, μια αναφορά στη "μετεωρική" καριέρα της Βρετανής τραγουδίστριας που πέθανε σε ηλικία 27 μετά από ένα μακρύ αγώνα κατά των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: