Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Αμετανόητος στην απολογία του ο 32χρονος που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία

 

«Οι πράξεις μου ήταν απεχθείς, αλλά απαραίτητες»

Αμετανόητος στην απολογία του ο 32χρονος που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία


Όσλο, Νορβηγία

Σοκαριστική είναι ακόμα και η απολογία του 32χρονου Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία: «Οι πράξεις μου ήταν απεχθείς, αλλά απαραίτητες» ετοιμάζεται να πει στην απολογία του, τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε και συνεργό.
Έν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις πράξεις του φερόμενου ως δράστη.
Βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube και υποκινεί σε «πόλεμο» κατά του Ισλάμ, δείχνει φωτογραφίες του 32χρονου, ο οποίος φοράει ένα αδιάβροχο και κρατάει ένα αυτόματο όπλο.
Οι φωτογραφίες εμφανίζονται στο τέλος του σχεδόν 12λεπτης διάρκειας βίντεο με τον τίτλο «Ιππότες Σταυροφοριών 2083»
Οι ίδιες φωτογραφίες που εμφανίζονται στο βίντεο είχαν αναρτηθεί και στη σελίδα του στο Facebook, η οποία έκλεισε.
Μία ευρωπαϊκή αντισλαμιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς είχε επιχειρήσει να εγγραφεί στη σελίδα της στο Facebook, αλλά είχε απορριφθεί εξαιτίας των νεοναζιστικών του διασυνδέσεων.
Ο Αντερς Γκρέιβερς, ιδρυτής της οργάνωσης «Σταματείστε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης» εξήγησε ότι ο δράστης είχε κάνει αίτηση πριν από 18 μήνες.
Πρόσθεσε ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης στις Νήσους Φερόες είχε ελέγξει τους «φίλους» του Μπρέιβικ στο Facebook και είχε διαπιστώσει ότι ένας από αυτούς χρησιμοποιούσε ως φωτογραφία στο προφίλ του μία του Δανού νεοναζί ηγέτη Γιόνι Χάνσεν.
«Μας συμβούλευσε να μην επιτρέψουμε σε αυτόν τον τύπο να ενταχθεί στην οργάνωση ή να μπορεί να γράφει στον 'τοίχο' της σελίδας μας στο Facebook» είπε ο συνιδρυτής της οργάνωσης Στίβεν Γκας.
Η οργάνωση, η οποία υποστηρίζει ότι διαθέτει 30.000 οπαδούς στο Facebook, ιδρύθηκε από τον Γκρέιβερς και τον Γκας το 2007 με στόχο «να εμποδίσει το Ισλάμ να μετατραπεί σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη».

Ο Γκας είπε ότι η οργάνωση δεν είναι πολιτική και είναι αντίθετη τόσο στο Ισλάμ όσο και στο ναζισμό.
Πραγματοποίησε την πρώτη της διαδήλωση το 2007 στις Βρυξέλλες την ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου παρότι οι Αρχές το είχαν απαγορεύσει.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: