Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τα σενάρια για να μην πάνε 19 Apache "στα σκουπίδια"!

 

Προσπάθεια για να μπούμε “σφήνα” σ΄ ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Apache A, της αμερικανικής Εθνοφρουράς, βρίσκεται σε εξέλιξη,ώστε να σωθεί η “παρτίδα” και να μην αναγκαστούμε είτε να καθηλώσουμε ,είτε να πάμε σε αμφίβολης αξιοπιστίας λύσεις,το 2013 για τα 19 Apache A που διαθέτουμε.
Ο υπαρχηγός ΓΕΣ στη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος της Boeing, του έθεσε το ζήτημα ,λέγοντας ότι “αφού υπάρχει ακόμη πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ,γιατί να μην το αξιοποιήσει και η Ελλάδα”. Οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη οι σχετικές παραγγελίες και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια. Από το ΥΕΘΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι “οι αμερικανοί προσπαθούν να αυξήσουν τις τιμές για τον εκσυγχρονισμό”. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση του εκσυγχρονισμού είναι υπόθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και η αναποφασιστικότητα και η διγλωσσία της πολιτικής ηγεσίας (Βενιζέλος-Μπεγλίτης) είχαν προκαλέσει αδιέξοδο.
Αν οι αμερικανοί πράγματι δεν είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν πλέον με τον εκσυγχρονισμό των Apache, ή αν οι τιμές που θα προτείνουν κριθούν τελείως ασύμφορες,τότε μένει το σενάριο της συντήρησης των ελικοπτέρων από το Ισραήλ. Διερευνητικές συζητήσεις έχουν γίνει ,αλλά τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να είναι ενθαρρυτικά. Οι ισραηλινοί έχουν προφανώς τελείως διαφορετικά ελικόπτερα από τα δικά μας.
Τι άλλο σκέφτονται διάφοροι ...φωστήρες στο ΥΕΘΑ; Ότι τώρα που οι αμερικανοί “μαζεύονται” από Ιράκ και Αφγανιστάν θα θέλουν να ξεφορτώσουν ελικόπτερα κι έτσι θα πάρουμε μεταχειρισμένα!!! Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: