Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:Μετατρέπουν τηγανόλαδο σε πετρέλαιο θέρμανσης

Συντάχθηκε απο τον/την Bούλα Zησοπούλου

ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ

Ποσότητα 750 λίτρων χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων) παραδόθηκαν από το δήμο Νεαπόλεως-Συκεών Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, προκειμένου να παραχθεί ισόποση ποσότητα βιοντίζελ, η οποία θα δοθεί μετά τις γιορτές σε σχολεία  για τη θέρμανσή τους.

Πηγή:EΡΑ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Γιώργος Χαραλαμπίδης, χαρακτήρισε το δήμο Νεάπολης-Συκεών πρωτοπόρο στον τομέα της ανακύκλωσης, αφού όπως τόνισε συμβάλλει στην εδραίωση της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης, προσθέτοντας «πως το παράδειγμά του πρέπει να το ακολουθήσουν όλοι».

Στην αποστολή, εκτός από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Κατερίνα Τσουκαλά και Αλέκο Σιμητόπουλο, συμμετείχαν και 40 μαθητές και καθηγητές από το 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρακολούθησαν τη σχετική διαδικασία.

Η συνεργασία του δήμου και ΤΕΙ, δεν περιορίζεται μόνο στην ανακύκλωση χρησημοποιημένων ελαίων, αλλά και στην εκπόνηση από το ΤΕΙ βιοκλιματικών μελετών για κτίρια που κατασκευάζει ο δήμος, όπως το νέο κτίριο που θα στεγάσει το 8ο και 15ο Νηπιαγωγεία (Σπάρτακου και Γκίνη) στη Δημοτική Ενότητα Συκεών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: