Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς προς Πετσάλνικο και Τζηκαλάγια

 

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
«Φτάνει πια η βάρβαρη μεταχείριση της κυβέρνησης»
Διαμαρτυρία για τις υγειονομικές μέσω ΕΟΠΠΥ εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με έγγραφο που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο και το βουλευτή ΝΔ νομού Καστοριάς, Ζήση Τζηκαλάγια.
Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει την αγανάκτηση του για την κατάσταση που επικρατεί στις παροχές υγείας με το νέο ασφαλιστικό φορέα. Όπως αναφέρει, η Κυβέρνηση συνεχίζοντας με συνέπεια τα αντιλαϊκά μέτρα πιστή στις προσταγές της τρόικας γονατίζει καθημερινά τον εργαζόμενο στερώντας του ακόμη και τα πλέον αυτονόητα για ένα κοινωνικό κράτος όπως είναι η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη.Παράλληλα με τις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια, οι πολίτες καλούνται τώρα να πληρώνουν και τις επισκέψεις στους γιατρούς.
Η λίστα με τους συμβεβλημένους γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ για το νομό Καστοριάς, αλλάζει συνεχώς χωρίς κανείς να ξέρει τελικά πόσοι είναι. «Στην τελευταία ενημέρωση που είχαμε μετά από ένα διάστημα όπου η λίστα άλλαζε καθημερινά με εισερχόμενους και αποχωρούντες, οι συμβεβλημένοι γιατροί για την περιοχή μας είναι μόλις πέντε. Ένας μόνο παιδίατρος, ένας μόνο παθολόγος, δύο καρδιολόγοι και ένας πνευμονολόγος. Ούτε ένας γυναικολόγος, ούτε ένας μικροβιολόγος και για όλες τις άλλες ειδικότητες δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να το συζητήσουμε», ανέφερε στους «Ορίζοντες» η πρόεδρος του Συλλόγου, Τάνια Κορμά, αναρωτώμενη πως είναι δυνατόν αυτοί οι γιατροί να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες ασφαλισμένους.
Όσο για τη λύση, βέβαια, του ΙΚΑ και του νοσοκομείου ένας ασφαλισμένος θα πρέπει να προνοήσει και να κλείσει ραντεβού τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Τι γίνεται αν κάποιος έχει άμεση ανάγκη ιατρικής περίθαλψης; Ας πάει σε ιδιώτη μπορεί εύκολα να απαντήσει κάποιος. Κι αν δεν έχει λεφτά;
«Για ποιο λόγο γίνονται τόσες κρατήσεις στο μισθό μας κάθε μήνα αν δεν μπορούνε να μας εξασφαλίσουν το αυτονόητο αγαθό της δωρεάν υγείας;», τόνισε η κα Κορμά.
Για τον λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου κάνει λόγο για βάρβαρη μεταχείριση από την καλώντας τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού να προβούν σε ενέργειες προκειμένου να λυθεί το σοβαρό αυτό θέμα.
Παράλληλα καλείται το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Εργασίας , το υπουργείο Οικονομικών και τους ιατρικούς συλλόγους να θέσουν νέες βάσεις στις διαπραγματεύσεις τους έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση στην έλλειψη συμβεβλημένων γιατρών, όπως επίσης καλείται και η Διδασκαλική Ομοσπονδία να πάρει θέση και να στηρίξει το δίκαιο αίτημά του.
Μάλιστα, προχθές πραγματοποίησαν γενική συνέλευση κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι συλλογικής αντίδρασης. «Σκεφτόμαστε να έρθουμε σε επαφή με την τοπική ΕΛΜΕ αλλά και με συλλόγους από ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γιατί είναι που μας “καίει” όλους».
Το θέμα είναι εξόχως σημαντικό όχι μόνο για τον δημόσιο τομέα αλλά και τον ιδιωτικό, αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε για τα αυτονόητα.
Μαριγώ Αναγνωστοπούλου

http://www.orizontespress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: