Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γρεβενά: «Όργια» στη ΔΕΥΑΓ

EΥΡΩ

Εικονικά έργα, έργα χωρίς αναθέσεις, ακάλυπτες επιταγές, όπως επίσης επιταγές προς αγνώστους και κατασπατάληση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκαλύπτονται στο πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών για τις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΓ).

 

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα  ο πρόεδρος της επιχείρησης και δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, στη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου, που δεν έγινε τελικά λόγω της αποχώρησης της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διαμαρτυρήθηκε, γιατί δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουπτσίδη οι ζημιές στη ΔΕΥΑΓ ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ, ζημιές που έχουν να κάνουν τόσο με τις επίμαχες χρήσεις που έχουν ελεγχθεί από τους ορκωτούς λογιστές, όσο με τα πρόστιμα και με τα χρωστούμενα των καταναλωτών.

Σε 15 περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στη χρήση του 2009 υπάρχουν περιπτώσεις που εταιρίες ή ιδιώτες έχουν πληρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς κάποιοι απ’ αυτούς να έχουν πραγματοποιήσει, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, κανένα έργο, ενώ άλλοι χωρίς καν να έχουν συμβάσεις αναθέσεων. Σε μία εκ των περιπτώσεων εμφανίζεται εταιρεία που φέρεται να έχει πάρει επιταγές, που η ίδια το αρνείται. Ακόμη υπάρχουν εταιρείες που οι απαιτήσεις τους ήταν τελικά λιγότερες από τα ποσά που έλαβαν.

Ήδη για το θέμα αυτό, όπως επισήμανε ο κ. Κουπτσίδης η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ όπως ανέφερε η ΔΟΥ Γρεβενών έχει επιβάλλει ήδη τα πρώτα πρόστιμα, καθώς η εταιρία είχε να κάνει φορολογική δήλωση από το 2007 και έπονται και αυτά από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Τέλος όπως τόνισε ο δήμαρχος Γρεβενών και πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια επιρρίπτονται σε φυσικά και μη πρόσωπα.

Πηγή:EPA

Συντάχθηκε απο την Bούλα Zησοπούλου

http://www.giapraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: