Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Νέο Κωσταράζι Καστοριάς: Συνεταιρισμός γυναικών

 

Το Κωσταράζι είναι ένα όμορφο και ιστορικό χωριό της Καστοριάς, που έχει περί τους 800 μόνιμους κατοίκους. Στο εν λόγω χωριό υπάρχει ένας πολύ δραστήριος Συνεταιρισμός Γυναικών, που ιδρύθηκε το έτος 2005. Κατά την ίδρυσή του, ο Συνεταιρισμός, έλαβε κρατική ενίσχυση από το πρόγραμμα «Ανάπτυξη γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του εν λόγω Συνεταιρισμού περιλαμβάνονται και τα κάτωθι περί αυτού:Το 2005, δεκαοχτώ γυναίκες από το Νέο Κωσταράζι Καστοριάς, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα υγιεινής διατροφής, ίδρυσαν το συνεταιρισμό τους. Με πίστη στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και στα οφέλη της αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραγωγή προϊόντων που πηγάζουν από τη γαστρονομική παράδοση του τόπου τους.
Με αυθεντικές συνταγές από τις μεγαλύτερες γυναίκες του χωριού, με αγνές πρώτες ύλες και με επιλογή άριστων φρούτων παράγουν και γλυκαίνουν την περιοχή με λουκούμια, χαλβά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, παραδοσιακά ζυμαρικά και παραδοσιακό τυρί μπάτζιο.                                                    


Ημερολόγιο του 2013 Συνεταιρισμού γυναικών Κωσταραζίου
    
πηγή: fos-kastoria.blogspot.gr
το διαβάδαμε εδώ:http://kee-tzides.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: