Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Καστοριά - Αιρετικοί και πνευματικές συγκεντρώσεις . . . απειλούν το εκκλησιαστικό ποίμνιο της Καστοριάς!


Τον …κώδωνα του κινδύνου για την παρουσία αιρετικών που προσπαθούν να προσηλυτίσουν πιστούς κρούει η Μητρόπολη Καστοριάς, αφού το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συχνές …επισκέψεις Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή μας, οι οποίοι με πλάγιους τρόπους προσεγγίζουν τους πολίτες, επιχειρώντας να τους κάνουν να ασπαστούν τις δικές τους πεποιθήσεις.

Δια μέσω του πατέρα Νικόλαου, εκπροσώπου Τύπου της Μητρόπολης, η τοπική μας εκκλησία εφιστά την προσοχή του ποιμνίου της Καστοριάς, καλώντας τους, σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάποια …περίεργη συμπεριφορά αγνώστων, να έρθουν αμέσως σε επαφή με κάποιον Πνευματικό ή με την Μητρόπολη.

«Επειδή η περίοδος είναι δύσκολη και ο κόσμος έχει ανάγκη να …πιαστεί από κάπου και να ελπίζει σε μια ανώτερη δύναμη, εμφανίζονται πολλοί αιρετικοί που επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν αυτό για ιδιοτελείς σκοπούς», σημείωσε ο πατέρας Νικόλαος.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι αιρετικές ομάδες είναι …πλάγιες, κάνοντας, συνήθως, μία ερώτηση σε όποιον προσεγγίζουν, την απάντηση της οποίας γνωρίζουν μόνο οι εκπρόσωποί τους, με σκοπό, στη συνέχεια, να ανοίξει ο διάλογος, ο οποίος, ουσιαστικά, αποτελεί προπαγάνδα των πεποιθήσεών τους.

«Στόχος τους στην αρχή είναι να ενσπείρουν αμφιβολίες στον πιστό για την Ορθόδοξη Εκκλησία και να του εκμαιεύσουν προσωπικές ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα τις χρησιμοποιήσουν για να τον προσηλυτίσουν», εξήγησε ο πατέρας Νικόλαος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, ελάχιστοι πολίτες από την τοπική εκκλησία παρασύρθηκαν, ενώ οι περισσότεροι επέστρεψαν στους κόλπους της. Όπως είπε, πάντως, χαρακτηριστικά, σε καμία περίπωση ο πιστός δεν πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τους αιρετικούς παρά να καλέσει κάποιον ιερέα, ο οποίος θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο των πνευματιστικών συγκεντρώσεων

Ακόμη μεγαλύτερος ωστόσο, είναι ο κίνδυνος για τις ψυχές των πιστών, σύμφωνα με τον πατέρα Νικόλαο, από τις τελετές πνευματιστικών συγκεντρώσεων που τον τελευταίο καιρό …δίνουν και παίρνουν στην Καστοριά, με τη συμμετοχή νεαρών – κυρίως – ατόμων, οι οποίοι καλούν πνεύματα.

«Έχουν την εντύπωση αυτοί οι άνθρωποι ότι αυτό είναι μια εμπειρία και ένα παιχνίδι για να τους καλύψει κάποια περιέργεια. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα γιατί το πνεύμα που καλούμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μόνο ο διάβολος και αυτός δε φεύγει μετά. Για να φύγει, θα πρέπει να προστρέξει η εκκλησία, να γίνει εξομολόγηση και μετάνοια, αλλά και αγιασμός στο σπίτι», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης.

Οι επιπτώσεις των πνευματιστικών συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τον πατέρα Νικόλαο, είναι πολλές και σημαντικές, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια, τα οποία έχουν σχέση με παρουσιάσεις δαιμόνων, ψυχολογικές διαταραχές και ασθένειες.

To διαβάσαμε εδώ.
Πηγή: sentra.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: