Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ανατράπηκε Μ113 του Στρατού στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας - Νεκρός ο στρατιώτης οδηγός

ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ "ΣΑΠΑΚΙΑ" (upd)

 

(Ανανέωση 08.54: Πριν απο λίγα λεπτά ο στρατιώτης οδηγός του Μ113 υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του. Το όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα 18 ΤΟΜΠ του ιδίου τύπου και όδευαν προς φόρτωση σε αρματαγωγό για να συμμετάσχουν στην "Καταιγίδα", την άσκηση του ΠΝ.

Όπως έγινε γνωστό το όχημα για άγνωστους λόγους (πιθανόν από μηχανική βλάβη) ξέφυγε από την πορεία του, κτύπησε την μπάρα δεξιά και μετά κατευθύνθηκε προς την αριστερή πλευρά του δρόμου, όπου έπεσε σε χαντάκι και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι του οδηγού.

-------------------------------------------------------------------------

Ανατράπηκε Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού Μ113 του Στρατού στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Ωροπού, στις 5:50 το πρωί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός. Το δεύτερο μέλος του πληρώματος, ένας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 401 ΓΝΣ για προληπτικούς λόγους

Το όχημα εκινείτο σε φάλαγγα σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Άνηκε στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών του Αυλώνα.

Το "αρχαίο" Μ113 συμμετείχε στην άσκηση "Καταιγίδα". Είχαν προμηθευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον Στρατό και είχαν πρωταγωνιστήσει στο Βιετνάμ..

Είναι γεγονός όμως πως τα Μ113 είναι απαρχαιωμένα και αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η συντήρηση τους ελλείψει χρημάτων καθίσταται αδύνατη.

Το θέμα είναι πώς ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε μερικές εκατοντάδες ακόμη "σαπάκια" απο τα αποθέμα του αμερικανικού Στρατού καθώς δεν διαθέτει κονδύλια για την αγορά καινούργιων.

O Ελληνικός Στρατός είναι ο μόνος σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί σε κύρια καθήκοντα ως ΤΟΜΠ τα Μ113. Ακόμα και ο τουρκικός Στρατός τα έχει αντικαταστήσει από την δεκαετία του 1980 με το AIFV.

Για αλλη μια φορά η ενημέρωση από το ΓΕΣ ηττήθηκε κατά κράτος: Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι αυτή την στιγμή, ώρες μετά το ατύχημα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: