Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μπεκρή μεζέ

 
Υλικά
mpekrimeze1
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 ντομάτες τριμμένες
1 ντομάτα σε κομματάκια
4 πιπεριές χρωματιστές σε κομματάκια
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
100 ml ελαιόλαδο
120 ml λευκό κρασί
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι σκόνη πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι (ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας) και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κρέας. Πρίν ολοκληρωθεί το ψήσιμο (10 λεπτά περίπου) ρίχνουμε και τις πιπεριές. Σερβίρουμε το μπεκρή μεζέ όσο είναι ζεστό.
tips συνταγή
Στη συνταγή αντί για χοιρινό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας και θα έχετε ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Read more: http://www.oparlapipas.com/2013/06/blog-post_3210.html#ixzz2WHQisWiW

Δεν υπάρχουν σχόλια: