Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πρωτοφανές θέαμα στην Καστοριά (ρεπορτάζ – photos – αποτελέσματα)

 

0400_ENKS210613

H Καστοριά έγραψε enduro ιστορία, καθώς περισσότεροι από 5.000 θεατές κατέκλυσαντο KTM Super Test για να θαυμάσουν τους καλύτερους αθλητές enduro του κόσμου. Μια θάλασσα θεατών πραγματικά κρεμόντουσαν περιμετρικά της διαδρομής για ένα θέαμα πρωτόγνωρο για την Καστοριά. Μπράβο σε όλους όσους εργάστηκαν για το αποτέλεσμα, συγχαρητήρια και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια των συμπολιτών τους που κατάφεραν να παρουσιάσουν το σημερινό αποτέλεσμα με πολύ κόπο.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μικρό κομμάτι του αγώνα καθώς το Super Test της Παρασκευής είναι παραδοσιακά ένα πρόγευμα για το τι θα επακολουθήσει το Σαββατοκύριακο. Η σημερινή διαδρομή μετρά ως μια από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα του Σαββάτου.

Αγωνιστικά έπρεπε να περιμένουμε το τελευταίο ζευγάρι της ημέρας για να δούμε τον γρηγορότερο αθλητή, που δεν ήταν άλλος από τον Ivan Cervantes με χρόνο 1:43.04. Ολοκλήρωσε με εκπληκτικό άλμα στην αψίδα της Red Bull ευχαριστώντας τον κόσμο! Ετσι θα ξεκινήσει την άκρως ανταγωνιστική κατηγορία Ε2 με μικρό αβαντάζ έναντι των Salvini, Renet και Aubert.

Στην κατηγορία Ε1 δεν κέρδισε ένας εκ των φαβορί Salminen – Meo αλλά ο Ισπανός Cristobal Guerrero ενώ στην κατηγορία Ε3 ο πιτσιρικάς Mathias Bellino έκανε τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία του.

Ο Matthieu Philips γιόρταζε σήμερα τα 20α του γενέθλια και τι καλύτερο δώρο από το να κερδίσει την κατηγορία Junior. Στην άκρως ενδιαφέρουσα κατηγορία Enduro Youth (125cc) ο Albin Elowson έγραψε τον καλύτερο χρόνο την Παρασκευή.

Στους Έλληνες αθλητές ο Βασίλης Σιαφαρίκας έκανε τον καλύτερο χρόνο με 2:01.51 ακολουθούμενος από τον Δήμο Γκαιταζή (Ε3) και τον Γιάννη Τρίγκα που είχε μικρή πτώση.

Ραντεβού αύριο για την πρώτη αγωνιστική ημέρα enduro που ξεκινά στις 09:00. Η μια ειδική διαδρομή παραμένει στο σημείο του Super Test της Παρασκευής ενώ οι αλλες δυο ειδικές βρίσκονται στον Αγιο Αθανάσιο, 10 χιλιόμετρα από την πόλη.

Νέα για τον αγώνα, αποτελέσματα: Το επίσημο site του αγώνα www.ewc.gr παρέχει ενημέρωση για τον αγώνα, ενώ στο www.enduro-abc.com θα βρείτε τα επίσημα δελτία τύπου του promoter. Αποτελέσματα στο www.enduro-live.info.

Albin Elowson

Αρτέμης Σφηναρολάκης

Μιχάλης Ντουζένης

Alex Salvini

Matthiew Philips

Χρήστος Παπαθεοδώρου

Δήμος Γκαιτατζής

Mathias Bellino

Γιάννης Κολιγλιάτης, ο πρώτος Ελληνας ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro

Αντώνης Δήμου

Κώστας Σούκουλης και Νίκος Ζουρνατζής

Antoine Meo

Cristobal Guerrero

Γρηγόρης Τσαντίκος

Γιάννης Τρίγκας

Βασίλης Σιαφαρίκας

Ivan Cervantes

Results_EWC_Kastoria_Friday_2013.pdf

Συντάκτης Άρθρου : Δημήτρης Γιουβρής

enduro.gr

http://fouit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: