Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τα αποτελέσματα & Οι πρωταθλητές του παγκόσμιου enduro στην Καστοριά o Nambotin kai o Meo!!(φωτο)

 

Meo και Nambotin παγκόσμιοι πρωταθλητές στην Καστοριά
Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην Καστοριά και σήμερα επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης στο enduro

Ο Christophe Nambotin (E3) και ο Antoine Meo (E1) κέρδισαν με την σημερινή τους νίκη τον παγκόσμιο τίτλο στις κατηγορίες τους, στον έκτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Καστοριά. Την κατηγορία Ε2 κέρδισε ο Alex Salvini, την κατηγορία Junior o Loic Larrieu και την κατηγορία Youth o Albin Elowson.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην Καστοριά και σήμερα επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης στο enduro. Η ζέστη δεν ταλαιπώρησε -όσο χθες- τους αθλητές αλλά η καταπόνιση του διήμερου αγώνα ήταν το κλειδί στην απόδοση σήμερα. Γενικά ο αγώνας ήταν επιτυχημένος με πολλούς ξένους αθλητές και συνοδούς να επαινούν την προσπάθεια των οργανωτών.
Ενθαρυντική ήταν η απόδοση των Ελλήνων που με σημαιοφόρο τον Βασίλη Σιαφαρίκα είχαν αξιοπρεπή εμφάνιση σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γιάννης Τρίγκας και Μιχάλης Ντουζένης ήταν εκ των διακριθέντων Ελλήνων αθλητών. Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες που τερμάτισαν άλλο έναν απαιτητικό αγώνα. Μεγάλες στιγμές για τον Αρτέμη Σφηναρολάκη, οι φίλοι του του επεφήλασαν ωραίες στιγμές στον τερματισμό.
Κατηγορία Ε3
Η νίκη του Christophe Nambotin ήρθε φυσιολογικά και σήμερα καθώς οι επιδόσεις του σε όλες τις ειδικές ήταν εκτός συναγωνισμού. Φυσιολογικά ήρθε η διπλή νίκη στην Καστοριά και φυσικά πανηγύρισε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του όλους μετά την μετακίνησή του στην KTM. Στην δεύτερη θέση ο Mathias Bellino έκανε τον καλύτερό του αγώνα φέτος κρατώντας ψηλά την απόδοσή του και τις δυο ημέρες. Τρίτος ο Εσθονός Aigar Leok.
Κατηγορία Ε1
Εκπληκτικός και ο Antoine Meo, ήταν το ίνδαλμα των Ελλήνων θεατών, προσφέροντας πολύ θέαμα στις ειδικές. Κέρδισε και σήμερα τον αγώνα δημιουργώντας ικανή διαφορά που του δίνει από αυτόν τον αγώνα τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Ε1. Είναι ο τέταρτος παγκόσμιος τίτλος, δεύτερος με την KTM ενώ έχει κερδίσει και δυο παγκόσμια πρωταθλήματα με την Husqvarna. Δεύτερος τερμάτισε ο Cristobal Guerrero μετά από μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Maurizio Micheluz, που ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.
Κατηγορία Ε2
O Ιταλός Alex Salvini ήταν ο νικητής και σήμερα αφήνοντας για ελάχιστα δέκατα του δευτερόλεπτου πίσω του τον Γάλλο Pela Renet. O Salvini προηγείται στην βαθμολογία και είναι το φαβορί για τον φετινό τίτλο. Στην τρίτη θέση ο Ivan Cervantes που ξεπέρασε τα προβλήματα με τις πτώσεις από την χθεσινή ημέρα. O Βασίλης Σιαφαρίκας βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στον αγώνα της Καστοριάς.
Κατηγορία Junior
Μεγάλες μάχες στην κατηγορία όλη την ημέρα όπου ο Γάλλος Loic Larrieu βρήκε την αγωνιστικότητα να κερδίσει την πρώτη θέση από τον Giacomo Redondi, ο οποίος επίσης κέρδισε για ελάχιστη διαφορά την δεύτερη θέση από τον χθεσινό νικητή Matthiew Philips. Στην κατηγορία Enduro Youth νικητής ήταν ο Σουηδός Albin Elowson.
Επόμενος και τελευταίος αγώνας 07-08 Σεπτεμβρίου, Saint Flour, Γαλλία. Τα μυνήματα είναι θετικά όσο αναφορά τις Ελληνικές διοργανώσεις και απ’ ότι φαίνεται η Καλαμπάκα θα αναλάβει την διοργάνωση παγκοσμίου αγώνα enduro 10-11 Μαίου 2014, κάτι που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Christophe Nambotin

Χρήστος Παπαθεοδώρου

Γρηγόρης Τσαντίκος

Δήμος Γκαιτατζής

Antoine Meo

Αντώνης Δήμου

Βασίλης Σιαφαρίκας

Alex Salvini

Γιάννης Τρίγκας

Loic Larrieu

Μιχάλης Ντουζένης

Results_EWC_Kastoria_Sunday_2013.pdf
http://www.enduro.gr/uploads/files/Results_EWC_Kastoria_Sunday_2013.pdf
Συντάκτης Άρθρου : Δημήτρης Γιουβρής
enduro.g

http://deskastoria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: