Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ: Εξηγήσεις στην εφημερίδα Ορίζοντες απο την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, σχετικά με δημοσίευμα για την κατάσταση του Κωσταραζίου.

 

060713kostar002Mετά την αυτοψία της ιστοσελίδαςkastoriaevents.gr (δείτε εδώ), στα μέρη του Κωσταραζίου που είναι παρατημένα στο ''έλεος του θεού'', καθώς και με την αναδημοσίευση της ανάρτησης από αρκετές ιστοσελίδες και ιστολόγια, σήμερα η εφημερίδα Ορίζοντες ασχολήθηκε με το θέμα.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τη πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κωσταραζίου κ. Γκάσα Δήμητρα και ''φιλοξενεί'' δηλώσειςτης, σχετικά με την κατάσταση του Κωσταραζίου.

Διαβάστε το σημερινό άρθρο που αναρτήθηκε στο orizontespress.com:

Πρόσφατο δημοσίευμα ανέδειξε μια σειρά προβλημάτων που φαίνεται να αντιμετωπίζει το δημοτικό διαμέρισμα Κωσταραζίου.

Το δημοσίευμα αναφερόταν σε μια καλή κατάσταση στην κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά επεσήμανε όλες τις παραλείψεις αναφορικά με τον περιβάλλοντα χώρο, το χώρο όπου στεγάζονται οι ταχυδρομικές θυρίδες και ορισμένα άλλα σημεία που υποδηλώνουν ένα χωριό σε ερήμωση. 

Η εφημερίδα «Ορίζοντες» ήρθε σε επικοινωνία με την κ. Γκάσα Δήμητρα, η οποία είναι η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωσταραζίου και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που ανέδειξε το δημοσίευμα.

Ταχυδρομικές Θυρίδες

Αναφέρθηκε αρχικά η κ. Γκάσα, τόσο στις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της παρελθούσας διοικητικής αρχής, καθώς και στα σχέδια και τις προτεραιότητες της παρούσας αυτοδιοίκησης. Η ίδια ανέφερε πως η τοποθέτηση των θυρίδων στο συγκεκριμένο σημείο ήταν απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, την οποία προσδοκά στο να αλλάξει.


«Αυτό  το κτίριο το βρήκαμε έτσι ακριβώς από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είχαν κανονίσει ήδη να μπουν οι θυρίδες και θεώρησαν ότι έπρεπε να μπουν σε αυτό το παραδοσιακό κτίριο. Εγώ προσωπικά και το συμβούλιο στο χωριό από όταν μπήκαμε είπαμε πως θέλουμε να αλλάξει αυτό γιατί μένει εκτεθειμένο το κτίριο, βάζοντας τις θυρίδες μέσα»,επισημαίνει η κ. Γκάσα. 

Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα «Ορίζοντες» πως ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει μια παραδοσιακή αρχιτεκτονική είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο νεότητας.

Για τη δημιουργία του κέντρου νεότητας, σύμφωνος είναι και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ο οποίος, σύμφωνα με την κ. Γκάσα, έχει προωθήσει την τεχνική μελέτη.

«Είναι ένα παραδοσιακό κτίριο αυτό και έχουμε αποφασίσει να στεγαστούν άλλα πράγματα εκεί, όπως ένα κέντρο νεότητος, στο οποίο συμφωνεί και ο δήμαρχος και γι αυτό έχει στείλει τους μηχανικούς και έχουν κάνει τη μελέτη.  Ήδη η μελέτη έχει τελειώσει» σημειώνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος της κοινότητας Κωσταραζίου.

Η μετατροπή του κτιρίου που φιλοξενούνται οι ταχυδρομικές θυρίδες, σε κέντρο νεότητας θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή καθώς το κτίριο θα μπορεί πια να ελέγχετε καλύτερα και να αξιοποιείται πιο δημιουργικά. Έτσι στόχος της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να μεταφερθούν οι θυρίδες σε ένα άλλο μέρος, καλυπτόμενο, όπως συμβαίνει στα περισσότερα χωριά.

«Είναι έργο που έχει δρομολογηθεί για να αλλάξει, για να μπορέσει και να ελεγχθεί και οι θυρίδες να βγουν σε κάποιον άλλο χώρο, καλυμμένα όπως γίνεται σε πολλές περιοχές, για να μπορούμε και αυτές να τις ελέγξουμε», επισημαίνει η κ. Γκάσα.

 

http://kostarazi24.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: