Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Huffington Post: Σίφνος και Μήλος ανάμεσα στους παραδείσους της Μεσογείου για την απόλυτη απόδραση

Huffington Post: Σίφνος και Μήλος ανάμεσα στους παραδείσους της Μεσογείου για τη

 

Η γοητεία της Μεσογείου είναι τα νησιά της. Γευστική κουζίνα, ηλιόλουστα γραφικά χωρουδάκια ή μαγευτικές παραλίες διαθέτουν πολλά. Η Huffington Post όμως αναζήτησε τους ιδανικούς προορισμούς για την απόλυτη απόδραση. Και συμπεριέλαβε τη Μήλο και τη Σίφνο στους δέκα «παραδείσους» της Μεσογείου όπου μπορεί να ξεφύγει κανείς από όλα.

Αναζητώντας τα πιο αυθεντικά «μικρά νησιά» δεν θα μπορούσε να αποκλείσει αυτά τα δύο. Για τη Σίφνο αναφέρει πως είναι σε... άλλο κόσμο σε σχέση με την κοντινή πολύβουη Σαντορίνη. «Τα κατάλευκα χωριά και τα γραφικά εκκλησάκια με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου είναι η επιτομή της ελληνικής γοητείας. Το τέλειο μέρος για να εκτιμήσει κανείς τον αργό ρυθμό της μεσογειακής ζωής», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οσο για τη Μήλο, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα οι μοναδικές παραλίες της και τα τοπία που δεν μπορεί να βρει κανείς αλλού. Η αλλιώς τους «πανύψηλους βράχους που κρατούν κρυμμένους όρμους ηρεμίας με ζαφειρένια νερά», όπως αναφέρει το κείμενο.

Τα υπόλοιπα νησιά της Μεσογείου που προτείνονται για να ξεφύγει κανείς από όλα είναι τα Καπρέρα, Φαβινιάνα, Λεβάντσο και Μαρέτιμο της Ιταλίας, το σύμπλεγμα Κολουμπρέτες και η Φορμεντέρα στην Ισπανία, το νησί Κομίνο στη Μάλτα και το Πορκερόλ στη Γαλλία.

Πηγή: Huffington Post: Σίφνος και Μήλος ανάμεσα στους παραδείσους της Μεσογείου για την απόλυτη απόδραση | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/113093#ixzz2XuZRP7uD

Δεν υπάρχουν σχόλια: