Υλικά
• 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
• 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
• 2 αβγά
• 1 κγ. κύμινο
• 1 ½ κγ. θυμάρι
• 80 ml. τσικουδιά
• λίγο αλεύρι
• ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί. Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό. Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται τη βγάζουμε τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε .
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τα αβγά , το κύμινο, το θυμάρι, την τσικουδιά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για μια τελευταία φορά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.
Sample text
''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''
Κυριακή 14 Ιουλίου 2013
Κεφτεδάκια με τσικουδιά και κύμινο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου