Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε περιοχές που ζουν αρκούδες

 

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε περιοχές παρουσίας της αρκούδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ».

Η ενίσχυση, το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει το 80% ανά μελισσοκομική ή κτηνοτροφική μονάδα, θα δοθεί με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου. Το μέγιστο κόστος αγοράς και εγκατάστασης της ηλεκτροφόρου περίφραξης ανέρχεται σε 2.200 ευρώ για το μισό στρέμμα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ φορείς υλοποίησης ορίζονται οι οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Οι περιοχές παρέμβασης της δράσης είναι μόνο εκείνες όπου έχουν παρουσία οι αρκούδες.

«Οι πιέσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" σε συνδυασμό με την πίεση που ασκήθηκε μέσω του έργου LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ και άλλων έργων LIFE, στα οποία μετείχε η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ως εταίρος, θεωρούμε ότι συνέβαλαν σημαντικά σε αυτή την εξέλιξη με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος συνύπαρξης της μελισσοκομικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας με την αρκούδα στο ίδιο περιβάλλον», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωσή. Ωστόσο, η οργάνωση επισημαίνει ότι στην δράση δεν έχουν συμπεριληφθεί ως δικαιούχοι και αγρότες που διατηρούν οπωροφόρα δέντρα και άλλες καλλιέργειες (π.χ. καλαμπόκι). Στη σχετική διαβούλευση, η «Καλλιστώ» είχε τεκμηριώσει τους λόγους που επιβάλλουν να συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες παραγωγών ως δικαιούχοι της επιδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Αναπτυξιακής Καστοριάς (Γράμμου 62-2ος όροφος) ή στο τηλέφωνο 24670 82300.
http://www.agelioforos.gr

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2013/07/blog-post_1003.html#ixzz2Z1r1eQon

Δεν υπάρχουν σχόλια: