Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΕΡΕΙΠΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ

 

Μετά από πολλές αναβολές επισκεφθήκαμε τα ερείπια του βυζαντίνου ναού στο κωσταράζι.Ο ναός βρίσκεται στο βουνό παλαιόκαστρο(τζουρτζούλα)εντός του βυζαντινού καστρού,σε υψόμετρο 930 μετρών.Στο σημείο που βρίσκονται τα ερείπια του ναού υπάρχει ένα εικόναστασι του αγιού Γεωργιού σκεπασμένο απο πικραμυγδαλιές.Η επίσκεψη μας εγίνε για να μάθουν οι κωσταραζινοί και οχι μόνο την ιστορία του χωρίου μας και να δώσουμε το ερέθισμα στούς αρμοδιούς γιά τήν αναστήλωση του.

το νέο κωσταράζι από το περιοχή που επισκεφθήκαμε

ερείπια του βυζαντίνου κάστρου του κωσταραζίου

 

http://kee-tzides.blogspot.gr

διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

apolnarama: Το stayer έτοιμο

IMGP0004 IMGP0003 IMGP0002 IMGP0001

διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Κωσταράζι - Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής. (Φωτό)

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο εξωκλήσι που βρίσκεται ανάμεσα στο Παλιό και το Νέο Κωσταράζι.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε  ακολούθησε την περιφορά της εικόνα της Αγίας. 

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

 

http://kostarazi24.blogspot.gr

διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ


Ο ηθοποιος hugh jackman σε συνεντευξη του αποκαλυψε οτι εχει εχει ελληνικες ριζες,αφου προερχεται απο οικογενεια μεταναστων της οποιας το επιθετο ηταν μπελος.Απο πληροφοριες που εχει το μλοκ μας μαθαμε οτι ο παππους του ειναι απο το Κωσταραζι.                                                δειτε στο http://www.youtube.com/watch?v=Xts63MCMk68Χουντίνι ο Χιου Τζάκμαν


διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ : Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς των πολιτιστικών εκδηλώσεων 

¨ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ 2013¨

που διοργάνωσε 

ο Α.Γ.Σ. ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ 

είναι :

1. 1950

2. 1857

3. 1315

4. 7964

Οι νικητές κερδίζουν από ένα tablet.

διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Πυρκαγιά στην Τσόντου Βάρδα

 

ÐÁÔÑÁ - ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÏ ÁÑ×ÅÉÏ ÔÇÓ ÁÑ×ÁÉÏËÏÃÉÊÇÓ ÕÐÇÑÅÓÉÁÓ

Φωτιά ξέσπασε, σήμερα το πρωί , σε οικία ηλικιωμένου κατοίκου της οδού Τσόντου Βάρδα. Ο ηλικιωμένος ο οποίος μένει μόνος του έβαλε να τηγανήσει ψάρια και ξαφνικά ξέσπασε φωτιά η οποία δεν εξαπλώθηκε ευτυχώς στο υπόλοιπο σπίτι παρά μόνο στον χώρο της κουζίνας . Η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και δεν είχαμε χειρότερα.

orizontespress.com

το διαβάσαμε εδώ:http://fouit.gr

διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

5 εύκολες συνταγές με μανιτάρια

Από μανιταρόπιτα μέχρι πεντανόστιμο σουφλέ, το Cosmo.gr σου βρήκε πέντε συνταγές με μανιτάρια που μπορείς να φτιάξεις χωρίς πολύ κόπο.

 

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα κουρού

1 μεγάλο κουτί μανιτάρια (800 γρ.) κομμένα σε κονσέρβα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

500 γρ τυρί Regato τριμμένο

1 κρέμα γάλακτος

2 αβγά

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον άνιθο και τον μαϊντανό. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά λίγο χτυπημένα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ το φύλλο και ρίχνουμε πάνω τα υπόλοιπα υλικά. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Extra tip: Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτί γάλα εβαπορέ για να γίνει πιο ελαφριά η πίτα.

 

ΜΟΥΣΤΑΡΔΟΜΕΛΑΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

2 μπριζόλες χοιρινές σε μπουκίτσες (περίπου μία μπριζόλα ανά άτομο)

Μανιτάρια σε φετίτσες

3-4 κουταλιές σούπας μουστάρδας

3-4 κουταλιές σούπας μέλι

Λίγο λάδι

Δεν βάζουμε αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε για 2 λεπτά τις μπουκίτσες. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά τη μουστάρδα και το μέλι. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο (μουστάρδα και μέλι), ανάλογα με τα γούστα και το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξαντληθούν περίπου τα υγρά και να πάρουν καραμελέ χρώμα.

Extra tip: Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό ρύζι.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 κιλό πατάτες

700 γραμμ. μεγάλα μανιτάρια, κατά προτίμηση portobello

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλ. τσαγιού βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασί

Άλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ με νερό μέχρι να τις κόψουμε όλες. Αποφλοιώνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε το 1/3 της ποσότητας του ελαιολάδου σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα μανιτάρια για 5΄ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα των μανιταριών.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος (οβάλ κατά προτίμηση) στρώνουμε μία στρώση λεπτοκομμένες πατάτες (τη μισή ποσότητα). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τις πατάτες με μία στρώση μανιτάρια. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες σε άλλη μία στρώση. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε μία στρώση. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το βερμούτ ή το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες του στο χείλος του.

Ψήνουμε το φαγητό για 30΄. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180οC, ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 30΄, έως ότου μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος στο μισό, δηλαδή στα 30΄, μπορούμε να προβράσουμε τις πατάτες για 10΄ και μετά να στήσουμε το φαγητό. Ο πρώτος τρόπος όμως είναι ο καλύτερος στην όψη και στη γεύση.

Extra tips: -Για να μην οξειδώνονται οι πατάτες τις αφήνουμε σε νερό μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες.Προβράζουμε τις πατάτες για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος στο μισό.

-Ποτέ δεν πλένουμε τα μανιτάρια γιατί συμπεριφέρονται σαν σφουγγάρι και ρουφούν τα υγρά.

-Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πάντα, λίγο πριν μαγειρέψουμε γιατί οξειδώνονται

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά

10 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι

200 γρ. μεγάλα μανιτάρια

1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 φλυτζάνι βραστό νερό

1 λίτρο ζωμό κότας

30 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα

1 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό και βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι να μουλιάσουν για 30 λεπτά.Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλυτζάνι από το ζουμί τους. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας, το νερό και το μισό φλυτζάνι ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ρίχνουμε μία κουτάλα από το ζωμό στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε βράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

4 πατάτες

250 γρ. μανιτάρια

1 ξερό κρεμμύδι

100 γρ. μπέικον

Φρέσκο δενδρολίβανο

100 γρ. γραβιέρα με γλυκιά γεύση

400 ml Κρέμα γάλακτος 

Αλάτι, πιπέρι

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

Ελαιόλαδο

Μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το δενδρολίβανο. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον σε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή 4 μικρότερα ατομικά σκεύη (πυρίμαχα) και απλώνουμε τις πατάτες. Μοιράζουμε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγές: Argiro.gr, Greekcook.gr, Gourmed.gr

διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

KAYAKING: Κατάβαση με καγιάκ του ποταμού Αλιάκμονα στον Γράμμο (βίντεο)

 

454545
Μία καταπληκτική διαδρομή, με ατελείωτες εναλλαγές στο τοπίο, το οποίο μεταμορφώνεται συνέχεια από πέτρινο σε καταπράσινο.
Το πανέμορφο σκηνικό συμπληρώνουν οι πηγές και οι πόσιμοι καταρράκτες της διαδρομής στους οποίους μπορείς να κάνεις ντουζ.
Προσπάθειά μου είναι να αναδείξω, όσο περισσότερο μπορώ, κάποιες ομορφιές του τόπου μας στις οποίες δεν μπορούν όλοι να έχουν εύκολη πρόσβαση.

δειτε και video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HU9ivA17aXg

 

http://fouit.gr

διαβάστε περισσότερα »

Κεφτεδάκια με τσικουδιά και κύμινο

 

Υλικά
• 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
• 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
• 2 αβγά
• 1 κγ. κύμινο
• 1 ½ κγ. θυμάρι
• 80 ml. τσικουδιά
• λίγο αλεύρι
• ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί. Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό. Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται τη βγάζουμε τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε .
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τα αβγά , το κύμινο, το θυμάρι, την τσικουδιά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για μια τελευταία φορά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο. 

http://greekvoices.blogspot.gr

διαβάστε περισσότερα »

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε περιοχές που ζουν αρκούδες

 

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε περιοχές παρουσίας της αρκούδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ».

Η ενίσχυση, το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει το 80% ανά μελισσοκομική ή κτηνοτροφική μονάδα, θα δοθεί με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου. Το μέγιστο κόστος αγοράς και εγκατάστασης της ηλεκτροφόρου περίφραξης ανέρχεται σε 2.200 ευρώ για το μισό στρέμμα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ φορείς υλοποίησης ορίζονται οι οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Οι περιοχές παρέμβασης της δράσης είναι μόνο εκείνες όπου έχουν παρουσία οι αρκούδες.

«Οι πιέσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" σε συνδυασμό με την πίεση που ασκήθηκε μέσω του έργου LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ και άλλων έργων LIFE, στα οποία μετείχε η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ως εταίρος, θεωρούμε ότι συνέβαλαν σημαντικά σε αυτή την εξέλιξη με στόχο την άμβλυνση του προβλήματος συνύπαρξης της μελισσοκομικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας με την αρκούδα στο ίδιο περιβάλλον», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωσή. Ωστόσο, η οργάνωση επισημαίνει ότι στην δράση δεν έχουν συμπεριληφθεί ως δικαιούχοι και αγρότες που διατηρούν οπωροφόρα δέντρα και άλλες καλλιέργειες (π.χ. καλαμπόκι). Στη σχετική διαβούλευση, η «Καλλιστώ» είχε τεκμηριώσει τους λόγους που επιβάλλουν να συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες παραγωγών ως δικαιούχοι της επιδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Αναπτυξιακής Καστοριάς (Γράμμου 62-2ος όροφος) ή στο τηλέφωνο 24670 82300.
http://www.agelioforos.gr

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2013/07/blog-post_1003.html#ixzz2Z1r1eQon

διαβάστε περισσότερα »

Κωσταράζι - Δείτε φωτογραφίες από τη τέταρτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων.

 

Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Κωσταραζίου που διοργανώθηκαν για ακόμη μια χρονιά από τον Α.Γ.Σ. ΠΑΟΚ Κωσταραζίου. 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του χωριού διασκεδάζοντας με την ορχήστρα του Αδαμόπουλου. 

Την βραδιά άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ''Αργέσται'' και της χορευτικής ομάδας ''Αμαρυλλίς''.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

http://kostarazi24.blogspot.gr

διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

apolnarama : ΡΑΚΟΜΕΛΟ

Λίγο το γεγονός ότι τα φιλαράκια από την Κρήτη κάνουν συνέχεια λόγο γι’αυτό, λίγο το γεγονός πως δεν δοκίμασα καμιά φορά, με έφεραν στο συμπέρασμα πως τελικά πρέπει να φτιάξω ΡΑΚΟΜΕΛΟ! Ζήτησα την συνταγή, μου την έστειλαν, μάζεψα τα υλικα και σήμερα έβαλα την κατσαρόλα στην φωτιά για να δω τι ακριβώς θα κάνω! Το εγχείρημα στέφτηκε από πλήρη επιτυχία, φυσικά αισθανόμουν σαν να είμαι ο θειος Τζεικ των Ντιουκς!!!

ΑΝΤΕ ΒΙΒΕΣ!!!!!

 

IMGP0003IMGP0007IMGP0005IMGP0008IMGP0009   IMGP0006     IMGP0001

διαβάστε περισσότερα »