Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Εορτασμοί του Αγίου Νικάνορος - Το Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος στην Καστοριά

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τη μνήμη του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού θα εορτάσει η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στις 6 & 7 Αυγούστου 2014, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Φέτος την Ιερά Πανήγυρη θα λαμπρύνει η παρουσία του Ιερού Λειψάνου της τιμίας χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα, το οποίο θα κομίσει στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.
Συγκεκριμένα οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικάνορος έχουν ως εξής :

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ.

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού εκ Κερκύρας στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος – Χλόης και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικάνορος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικάνορος των θαυματουργών στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.00 π.μ.

Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ.

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος εκ Κερκύρας του θαυματουργού με την παρουσία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Να σημειώσουμε ότι το Ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος θα βρίσκεται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος από το απόγευμα της Τετάρτης 6 Αυγούστου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 8 Αυγούστου 2014. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός όλη την ημέρα.

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2014/07/blog-post_839.html#ixzz38wXV3sUM

Δεν υπάρχουν σχόλια: