Υλικά:
•300γρ κουβερτούρα κομματιασμένη
•1 φλ. τσαγιού βούτυρο
•1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
•1 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού
•1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη ή αλλο ξηρό καρπό
•3 κ.σ μέλι
•3 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
•300γρ κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
•Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο
•Αποσύρουμε απο το μάτι και προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ
•Προσθέτουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά
•Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι
•Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει
•Αναποδογυρίζουμε το γλυκό στο πάγκο κοπής,αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια
•Βούταμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και τοποθετούμε σε λαδοκολλα μέχρι να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου