Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Γέρμα Καστοριάς : Υποδοχή και κατάθεση ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του αγίου Γεωργίου του Κυπρίου


Η λειψανοθήκη με τα τίμια λείψανα των δύο Αγίων
εντός του ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου Γέρμα.
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, ώρα 5η απογευματινή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ μετέφερε μαζί με τη σεπτή συνοδεία του στον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου Γέρμα Καστοριάς μία αργυρά λειψανοθήκη, που περιέχει τεμάχια τιμίων λειψάνων του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, καθώς και του νεομάρτυρα αγίου Γεωργίου του Κυπρίου. Τα Τίμια λείψανα των δύο αγίων υποδέχθηκαν έμπροσθεν του ναού με μεγάλη ευλάβεια και σεβασμό, ο νυν ιερέας του Γέρμα π. Γεώργιος Τσιτσής, ο τέως εφημέριος του χωριού Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Στυλιάδης, έτεροι 15 ιερείς της Μητροπόλεως Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γέρμα κ. Λάμπρος Ευαγγέλου, ο τ. Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς κ. Νίκος Αχ. Πρώιος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γέρμα κ. Εύη Δισλή.- Θεοχάρη και μεγάλο πλήθος ευσεβών Γερμανιωτών.
Μετά τη μεταφορά και εναπόθεση των ιερών λειψάνων εντός του ενοριακού ναού και την προσκύνησή τους απ’ τους πιστούς Γερμανιώτες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό και Αρτοκλασία και ομίλησε καταλλήλως περί των υπόψη δύο αγίων. Τέλος ανακοίνωσε, ότι η αναφερόμενη σεπτή λειψανοθήκη θα παραμείνει μονίμως στον Γέρμα, για να λαμβάνουν εξ αυτής και να έχουν πάντοτε οι φιλόχριστοι κάτοικοί του την ευλογία του πολιούχου τους Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, καθώς και του αγίου Γεωργίου του Κυπρίου που μαρτύρησε στην Πτολεμαΐδα της Παλαιστίνης (σημερινή Άκκρα) το έτος 1752.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Για τον νεομάρτυρα άγιο Γεώργιο τον Κύπριο, βλέπε:
http://www.impantokratoros.gr/georgios-kyprios.el.aspx

Ο άγιος Γεώργιος Τροπαιοφόρος.
Εικόνα σε ναό του Γέρμα (19ος αιών)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
κομίζει τη λειψανοθήκη στον ενοριακό ναό του Γέρμα.


Ιερείς αναμένουν την έλευση του Μητροπολίτη
και της ιερής λειψανοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: