Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Με βουλγαρικές πινακίδες γλυτώνουν τα τέλη κυκλοφορίας!

 

 

Γέμισαν οι δρόμοι της Βόρειας Ελλάδας με πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν βουλγαρικές πινακίδες, αν και οι οδηγοί τους είναι Έλληνες.
Πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη του ελληνικού δαιμόνιου που συνήθως οργιάζει όταν κάποιοι στύβουν το μυαλό τους να βρουν τρόπους για να φοροδιαφύγουν.
Το νέο «κόλπο» έχει να κάνει με την αποφυγή πληρωμή υψηλών τελών κυκλοφορίας για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακριβών Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού και αφορά στην «μεταφορά» των αυτοκινήτων τους στην Βουλγαρία.
Η σύσταση εικονικής εταιρείας είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση στη Βουλγαρία, καθώς απαιτείται ελάχιστη γραφειοκρατία. Στη συνέχεια προχωρούν στην εικονική αγορά του υπάρχοντος πολυτελούς Ι.Χ., το οποίο εμφανίζουν ως περιουσιακό στοιχείο της νεοσυσταθείσας βουλγαρικής επιχείρησης.
Αποτέλεσμα της «εξαγωγής» των πολυτελών αυτοκινήτων στην γειτονική χώρα έχει σαν αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να χάνει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας και το ύψος των τεκμηρίων.
Το κύκλωμα "βουλγαροποίησης" των αυτοκινήτων έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στο ίντερνετ, όπου εταιρείες κυρίων στη Β. Ελλάδα διαφημίζουν την παροχή υπηρεσιών και αναλαμβάνουν να εκδόσουν βουλγάρικες πινακίδες σε ελληνικά οχήματα προκειμένου να γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες το δυσβάσταχτο κόστος των τελών κυκλοφορίας και όχι μόνο.
Το παρακάτω κείμενο δεν αποτελεί πρόταση, αλλά απόσπασμα αγγελίας.
«Εάν τα έξοδα του αυτοκινήτου σας (τέλη κυκλοφορίας, κ.τ.λ.) σας έχουν εξαναγκάσει να θέσετε το αυτοκίνητο προς πώληση ή να παραδώσετε τις πινακίδες του, έχουμε την πλέον οικονομικότερη λύση για να μην το αποχωριστείτε!
Σας προτείνουμε να σας μετατρέψουμε το αυτοκίνητό σας με βουλγαρικές πινακίδες είναι άκρως νομιμότατο, δοκιμασμένο, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης από τις ελληνικές αρχές, διότι σας εξασφαλίζουμε βουλγαρική άδεια παραμονής, όπου σας δίνει επιπλέον δικαίωμα να αγοράσετε αυτοκίνητα από την Ε.Ε. Τα έξοδα είναι τα εξής:
1ος χρόνος
1001-2500 κ.εκ. = 1.000 €
2501-3150 κ.εκ. = 1.100 €
3151 κ άνω κ.εκ. = 1.200 €
2,3,4ος... χρόνος
1001-2500 κ.εκ.= 400 €
2501-3150 κ.εκ. = 500 €
3151 κ άνω κ.εκ. = 550 €
Το να κυκλοφορεί κάποιος με πινακίδες Βουλγαρίας είναι καθ' όλα νόμιμο και το "κόλπο" δεν αποτελεί απάτη αλλά παραθυράκι για όσους δεν αντέχουν την δυσβάσταχτη ελληνική φορολογία.
Το φαινόμενο δεν διέφυγε της προσοχής του ΣΔΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μακεδονία» οι ελληνικές αρχές θα ζητήσουν τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλγαρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η κατοχή του Ι.Χ. είναι το μοναδικό πραγματικό αντικείμενο της αλλοδαπής εταιρείας. Παράλληλα θα γίνει έλεγχος με βάση τις προβλέψεις της τελωνειακής νομοθεσίας περί «συνήθους κατοικίας» του οδηγού του Ι.Χ.
Το προβλεπόμενο πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει όποιος αποφάσισε να δημιουργήσει μία εταιρεία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να οδηγεί… φτηνά ένα ακριβό Ι.Χ., είναι διόλου ευκαταφρόνητο: από 2.500 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: