Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

25 γράφει ο Αντωνάκης Δημήτρης

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες κυκλοφορούσε η φήμη πως κάποιος πολιτικός πέρυσι έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκ.e για να τα γλυτώσει από την επικείμενη πτώχευση της χώρας μας. Φυσικά με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ γίνεται πρώτη είδηση σε όλα τα δελτία αλλά και πρώτο θέμα συζητήσεων σε όλα τα καφενεία αν την χώρα .Μας αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας και μας απομακρύνουν από τους πραγματικούς υπαίτιους θέλοντας να τους καλύψουν.Πετάνε μια είδηση πιπεράτη που θα αποσπάσει την προσοχή όλων   και μετά κινούνται ανενόχλητοι ολοκληρώνοντας την κάλυψη από τα ίχνη που μπορούν να τους προδώσουν.

    Για την ταυτότητα  του βουλευτή υπήρξαν πολλά και διαφορετικά ονόματα που ακουστήκαν  ,τελικά χθες το μεσημέρι μάθαμε πως δεν πρόκειται για βουλευτή αλλά για συγγενικό πρόσωπο βουλευτού.Το απόγευμα είχαμε το όνομα της Μπακογιάννη που ο σύζυγος της ,Κούβελος, ρευστοποίησε μετοχές από την Αμερική, έφερε στην Ελλάδα τα δολάρια και τέλος το ποσό το έστειλε στην Αγγλία όπου και είχε αγοράσει ένα πλοίο.Σε δηλώσεις που έκανε ο Κουβελος μας είπε πως τα δολάρια ακολούθησαν την νόμιμη οδό και ότι είναι δηλωμένη η συναλλαγή και στα λογιστικά του έγγραφα.Μάλιστα......... επιτυχημένο το παραμύθι, έκανε καλό σαματά και τάραξε αρκετά τα νερά , είχε αίσιο τέλος χωρίς να επισύρει σε κανένα πολιτικές ευθύνες.

  Εμένα όλο αυτό το σκηνικό μου δημιουργεί αρκετά ερωτήματα εκ των οποίων το μεγαλύτερο ένιαι το εξής: Μπορεί να αιμορραγεί η ελληνική οικονομία από την διαφυγή 1εκατομιριου e και να ιντριγκάρει όλο τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή εμπλέκει όνομα βουλευτού, από την στιγμή που επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 850 εκ.e να είναι καταθεμένα σε ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Αυτές τις καταθέσεις τις έχουν ή βουλευτές ή επιχειρηματίες που στηρίζουν βουλευτές. Γιατί δεν δέχονται να ανοίξουν οι λογαριασμοί και να δούμε τελικά ποιος ευθύνεται, μη μου πείτε ότι αυτούς τους λογαριασμούς τους έχουμε απλοί πολίτες που δεν έχουμε καν το ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, όχι καταθέσεις έξω! Γιατί δεν βλέπουν το γεγονός που μέσα στο 2011,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο από το νησί της Ρόδου οι ΑΛΒΑΝΟΙ έβγαλαν προς την χώρα τους 100 εκ e; Γιατί δεν βλέπουν το γεγονός  πως την τελευταία διετία υπερδιπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που τα μαζεύουν από την χώρα μας και πάνε σε γειτονικές χώρες να δραστηριοποιηθούν στην προσπάθεια να μπορέσουν να επιβιώσουν;

   Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, όμως τέτοιου είδους τρικ είχαν απήχηση και λειτουργούσαν αποτελεσματικά λίγα χρόνια πριν.Σήμερα έχουμε αρχίσει να ξυπνάμε και να αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση διαφορετικά, όχι πλήρως αλλά κάτι γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: