Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη Βελόπουλου

velopoulos-thumb-large

«Ξεκαθαρίζει ιδεολογικά το τοπίο του Κόμματος» δήλωσε ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Κ. Βελόπουλος σε συνέντευξη του στον Ραδιοφωνικό σταθμό FLASH αναφερόμενος στην διαγραφή των κ. κ. Γεωργιάδη και Βορίδη από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. «Ο ΛΑΟΣ είναι το κόμμα του πατριωτικού παρεμβατισμού και στον πατριωτικό παρεμβατισμό δεν έχουν θέση νεοφιλελεύθερες απόψεις και
θέσεις», συμπλήρωσε.
Για το μνημόνιο και την συγκυβέρνηση
Γνωρίζετε πολύ καλά πως ήμουν αντίθετος και για το μνημόνιο 1 αλλά και για την συγκυβέρνηση. Αρνήθηκα να πάρω υπουργείο, ευγενικά ξέροντας από πριν πως δεν θα οδηγούσε πουθενά αυτή η ιστορία. Μας κατηγορούν για το 1ο μνημόνιο. Ξεχνούν όμως ή παραλείπουν να πουν πως οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ ψηφίσαμε μόνον το άρθρο 1 και τίποτε άλλο από αυτό, είπαμε όχι στο μεσοπρόθεσμο και τώρα είπαμε όχι στο δεύτερο μνημόνιο γιατί πολύ απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα.
Για τις διαγραφές των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη
Οι κ. Γεωργιάδης και Βορίδης ανήκουν στον νεοφιλελεύθερο χώρο. Εγώ υπηρετώ τις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού που δίνει προτεραιότητα στην ίδια την πατρίδα αλλά και στην κοινωνική μέριμνα και πρόνοια, σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό. Δεν με έπεισαν πως η επιλογή τους αφορούσε το καλό της πατρίδας.
Για την επιλογή του Γ. Καρατζαφέρη να πει όχι στην δανειακή σύμβαση
Ο Πρόεδρός μας τήρησε τις αρχές του και τις δεσμεύσεις του έναντι του ελληνικού λαού. Έμεινε μόνος αυτός σταθερός στα όσα είχαν συμφωνηθεί. Σας θυμίζω πως πριν φτάσει να ψηφιστεί το δεύτερο μνημόνιο οι αρχηγοί των κομμάτων είχαν δεσμευθεί να μην κοπούν οι συντάξεις. Ο Γ. Καρατζαφέρης έπραξε το καλύτερο δυνατό για την χώρα. Έθεσε το θέμα των εγγυήσεων για την νομιμότητα της δανειακής σύμβασης και έφερε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Σήμερα η Ελλάδα με την σκληρότητα που αντιμετωπίζεται από τους δανειστές της, πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις μέσα σε αυτό. Η Τρόικα θα πάει στο Ευρωκοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις γι αυτήν την πρωτοφανή της σκληρότητα και παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Θέλουν να μας κατασχέσουν τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο.
Όλοι οι πόλεμοι έγιναν για την ενέργεια, για το πετρέλαιο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές με θέατρο των συγκρούσεων κυρίως την μεσόγειο. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και τώρα. Δεν θέλουν να μας φτωχύνουν έτσι απλά, θέλουν να μας εξαθλιώσουν ώστε να έρθουν να πάρουν, να κατασχέσουν, χωρίς αντίδραση τον φυσικό και ορυκτό μα πλούτο.
Ασκήσεις επί χάρτου στο μεταναστευτικό.
Είναι παράλογο και παράδοξο να χρεοκοπεί μια χώρα και συγχρόνως να φιλοξενεί 2 εκατομμύρια μετανάστες. Φανταστείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους να βγάζουν ένα μεροκάματο την βδομάδα στο εξωτερικό. Μιλάμε για μια τεράστια απώλεια και διαφυγή χρημάτων από την χώρα μας. Σήμερα που η κατάσταση βρίσκεται πια οικονομικά στο απροχώρητο η εγκληματικότητα θα χτυπήσει κόκκινο. Η πείνα ανεβάζει πάντα την εγκληματικότητα.
Δεν ήθελαν και δεν ήξεραν ποτέ μέχρι σήμερα οι κυβερνώντες πώς να χειριστούν το μεταναστευτικό. Κυβερνούσαν στο καράβι της εξουσίας κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει Ελλάδα…

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: