Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ερχεται το A1 της BMW!

 

 

Από την στιγμή που η Audi έριξε στην αγορά το Α1 και η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα A-Class που αποστασιοποιείται πλήρως από το τωρινό μοντέλο, ήταν επόμενο η BMW να μην κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Καλή και χρυσή η σειρά 1 αλλά το πισωκίνητο set-up της δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την πρακτικότητα των προσθιοκίνητων και για αυτό οι Γερμανοί ετοιμάζουν ένα νέο «μικρό» με την κίνηση στους εμπρός τροχούς (θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση).
Πότε θα το δούμε στους δρόμους; Καταρχήν να πούμε πως η σειρά 1 θα συνεχίσει να παράγεται και τη νέα γενιά θα τη δούμε μέσα στο 2013 δίχως να καταργούνται οι κάμπριο και κουπέ εκδόσεις, σύμφωνα με το περιοδικό Auto Express. Στη συνέχεια θα δούμε το προσθιοκίνητο BMW το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του επόμενου MINI και θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις κόμπακτ διαστάσεις, τους μεγαλύτερους χώρους (και για αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί σειρά 1 GT).
Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων θα δούμε νέας γενιάς βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες συμπεριλαμβανομένου του νέου turbo 1,6 lt που θα αποδίδει περίπου 150 PS με εκπομπές CO2 στα 100 g/km. Επίσης, να προσθέσουμε πως είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα μικρό SUV που θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Countryman.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: