Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Ο «χορός» των κλιμακούμενων προκλήσεων στη Θράκη από τα υποχείρια του τουρκικού προξενείου καλά κρατεί, με την Τουρκία να μην έχει απομακρυνθεί ούτε κατ' ελάχιστον από τον στόχο της για διαρκή ανακίνηση μειονοτικού ζητήματος και «Κοσσοβοποίησης» της ακριτικής Θράκης.
Την ώρα, μάλιστα, που ο ελληνισμός δίνει τη μάχη για την επιβίωσή του απέναντι στη «λεηλασία» της «τρόικας», τα κάθε λογής υποχείρια των ακραίων της Τουρκίας και του προξενείου δυναμιτίζουν το κλίμα, ανακινούν με διάφορες μεθοδεύσεις μειονοτικό και επιχειρούν να «στρώσουν χαλί» για «Κοσσοβοποίηση» της Θράκης. Πρωταγωνιστές, για μία ακόμα φορά, στις κινήσεις «μόχλευσης» μειονοτικού εμφανίζονται οι ψευδομουφτήδες και οι κατά τ' άλλα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο.
Πέραν των άλλων προκλητικών και προβοκατόρικων κινήσεων, ουσιαστικά τα ακραία στοιχεία της μειονότητας έχουν δημιουργήσει ένα είδος δήθεν «εθνικής επετείου», με αφορμή την απαγόρευση από την ελληνική Δικαιοσύνη -στις 29 Ιανουαρίου 1988- της ίδρυσης και λειτουργίας συλλόγων με τουρκική επωνυμία, η οποία μετατρέπεται σε βήμα απίστευτης προπαγάνδας κατά του ελληνικού κράτους, τρομοκράτησης και εκβιασμού της μεγάλης μάζας των φιλήσυχων μουσουλμάνων και συστηματικής προβολής μιας φιλοτουρκικής πολιτικής.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας και τον επόμενο χρόνο οργάνωσαν διαδηλώσεις για τη «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την Αστυνομία και με συμπολίτες τους.
Το περιστατικό αυτό διογκώθηκε, κατά τη συνήθεια του τουρκικού προξενείου, και από τότε κάθε 29 Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης». Σημειώνεται ότι η ημέρα αυτή δεν «εορτάζεται» μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν τουρκικές κοινότητες και φυσικά στην Τουρκία.
Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 24 χρόνων από την «Εθνική Αντίσταση», οι γνωστοί κύκλοι διοργάνωσαν, μέσω της περιβόητης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή τελετή μνημόνευσης των ημερών της 29ης Ιανουαρίου.
Στην τελετή συμμετείχαν: ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, οι πρώην βουλευτές, Ισμαήλ Ροδοπλού, Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μουντζούρα, ο δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχος Αρριανών, Ιμπραήμ Σερίφ, ο δημοτικός σύμβουλος, Ριντβάν Μολά Ισά, ο δήμαρχος Μύκης, Μουσταφά Τζουκάλ, ο γενικός πρόεδρος του κόμματος DEB, Μουσταφά Αλίτσαβους, η πρόεδρος του συνδυασμού Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, Ιρφάν Χατζήγκενε, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης Ένωσης Τούρκων Δασκάλων, Σάμι Τοραμάν, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέ, Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νοτίου Έβρου, Μπεκίρ Μουσταφάογλου, και η υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μπερίν Οκούρ.
Τα όσα ειπώθηκαν και ακούστηκαν από τους ομιλητές της εκδήλωσης είναι όχι μόνο χαρακτηριστικά της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Θράκη, αλλά και των μεθοδεύσεων που επιδιώκουν κάποιοι «αμετανόητοι».
«Άγρια σπέκουλα» στο μειονοτικό έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, που αποκαλούσε διαρκώς «Τούρκους» τους μουσουλμάνους. «Βέβαια, τις μέρες εκείνες (των γεγονότων της 29ης Ιανουαρίου 1988) οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης είχαν έρθει στην πόλη και από την πεδιάδα και από την ορεινή περιοχή με αυτοκίνητο ή με τα πόδια, για να αποδείξουν την ύπαρξη της ταυτότητάς τους εδώ», είπε και πρόσθεσε προκλητικά: «Μετά την αυτοθυσία αυτή, έπειτα από αυτά τα συναισθήματα και αυτόν τον αγώνα, οι «Τούρκοι» κέρδισαν την ταυτότητά τους. Με εκείνη τη φωνή απέδειξαν στον κόσμο την ταυτότητά τους, την ύπαρξη και την προσωπικότητά τους. Εγώ εύχομαι ο Θεός να έχει καλά όλους όσοι μόχθησαν εκείνες τις ημέρες, όσους ήταν δίπλα μας τότε, αλλά δεν είναι πια κοντά μας…».
Από την πλευρά του, ο Τσετίν Μάντατζη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ξάνθης, έτεινε να συναγωνιστεί τον Χατζηοσμάν, αναφέροντας: «…Σκεφτείτε ότι 60.000 άνθρωποι έχουν απολέσει την ιθαγένειά τους. Δείτε αυτές τις οικογένειες. Από την ίδια οικογένεια, οι μισοί είναι στην Τουρκία και οι μισοί εδώ…». Και πρόσθεσε: «…Πριν από μία εβδομάδα άκουσα ή μάλλον είδα το εξής: Λένε ότι σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, δεν είναι πλέον αρεστή η ύπαρξη της λέξης «μειονοτικό» στα μειονοτικά σχολεία. Πήραν απόφαση να τη βγάλουν. Εάν βέβαια ρωτάτε εμένα, θα σας πω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, θα ανακαλέσουν την απόφαση. Υπάρχει, πάντα, βέβαια κάτι που λένε: «Κάναμε πάλι λάθος και δεν το αντιληφθήκαμε»».
Ιδιαίτερα προκλητικός, ο πρώην βουλευτής Ισμαήλ Ροδοπλού επισήμανε: «Αξιότιμοι φίλοι μου, ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10 εκατομμύρια και της Τουρκίας 74. Εάν η Τουρκία έκανε στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης αυτά που έκανε σε εμάς η Ελλάδα, τώρα δεν θα είχε μείνει ούτε ένας Έλληνας εκεί. Ας το λάβει αυτό υπόψη της η Τουρκία… Αν δεν τους αρέσουμε, ας ανανεώσουν τη συνθήκη της Λωζάνης και ας μας ανταλλάξουν. Θα πάω στο Ντιγιάρμπακιρ, γιατί εκεί είναι η πατρίδα μου». 

http://paron.gr/v3/new.php?id=74290&colid=&catid=42&dt=2012-02-12%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: