Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τρίτη νύχτα τρόμου για την οικογένεια στο Δισπηλιό - Η αρκούδα δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα!


Παρόλη την χθεσινοβραδινή κινητοποίηση, η αρκούδα παραμένει στη θέση της.

Την ημέρα παραμένει σε κοντινό δασάκι και τη νύχτα επισκέπτεται στο σπίτι του συμπολίτη μας.

Ο ίδιος δηλώνει απελπισμένος από την απάθεια των αρμοδίων και κυρίως από την... ΚΑΛΛΙΣΤΩ που συνεχίζει απλά να παρακολουθεί.
Η αρκούδα είναι εξοικειωμένη πλέον και δεν ενοχλείται από τις ανθρώπινες παρουσίες, ούτε ...πέφτει στις παγίδες.

Αυτή την ώρα σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Πληθαίνουν οι δηλώσεις αρμοδίων που ανοιχτά τάσσονται υπέρ της θανάτωσης του ζώου, γιατί η απομάκρυνσή του απλά θα μεταφέρει το πρόβλημα αλλού.

Μιας και δεν μπορεί κανείς να δώσει τέρμα στο τεράστιο πρόβλημα, ο συμπολίτης μας προχωρεί σήμερα, μόνος του σε ηλεκτροφόρα περίφραξη της οικείας του.

Μπέτσκας



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μια ολόκληρη περιοχή στην Καστοριά βρισκόταν επί ώρες αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τη νύχτα της Κυριακής, ενώ οι υπεύθυνοι των οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» είχαν ξεκινήσει «σαφάρι» για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση μιας αρκούδας που έχει ρημάξει τα ζώα της περιοχής!

Η πεινασμένη αρκούδα προκάλεσε πανικό στους κατοίκους μιας μονοκατοικίας στην περιοχή του Γκιόλε, όταν εισέβαλε στον περιφραγμένο χώρο όπου διατηρούν οικόσιτα ζώα και άρχισε να τα κατασπαράζει!

Οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να την απομακρύνουν ανάβοντας προβολείς και κάνοντας θόρυβο χτυπώντας τενεκέδες, αλλά το αγρίμι δεν έφευγε ώσπου άφησε πίσω του αιμόφυρτα μια προβατίνα, ένα κατσικάκι, ένα σκυλί και 13 γαλοπούλες!

Με πολύ κόπο κατάφεραν να την απομακρύνουν στελέχη της ομάδας άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου», αλλά γρήγορα επέστρεψε για αποτελειώσει την ήδη τραυματισμένη προβατίνα!

Η ίδια, πιθανότατα αρκούδα είχε προκαλέσει νωρίτερα εκτεταμένες καταστροφές σε κερασιές στην περιοχή των Αμπελόκηπων Καστοριάς, ενώ έχει κάνει την απειλητική εμφάνισή της και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Το συγκεκριμένο ζώο, που παρακολουθείται με ραδιοκολάρο από την «Καλλιστώ», διασχίζει μεγάλες περιοχές… κολυμπώντας στη λίμνη της Καστοριάς και ο εντοπισμός του δεν είναι εύκολος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: