Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Σπιτική Μερέντα από τα χεράκια σας




Φτιάξτε Μερέντα σε μεγάλες δόσεις και συνοδέψτε το ψωμί, το κέικ, τα κρουσάν, τα ντόνατς ή με ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε!
Η πολύ γνωστή σε όλους Μερέντα είναι αγαπημένο σνακ για τους μικρούς και τους μεγάλους. Για πρωινό, κολατσιό ή απογευματινό αφήνει τη γλύκα της στο στόμα.
Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε η σοκολάτα. Φτιάξτε όση μερέντα θέλετε και βουτήξτε το δάχτυλο σας σαν παιδί για να απολαύσετε την σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο.
merenta 1 Σπιτική Μερέντα από τα χεράκια σας
Εγώ το φουντούκι δεν το περνάω στο μπλέντερ γιατί μας αρέσει να βρίσκουμε μέσα μικρά κομματάκια, εσείς αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και σκόνη απλά για να σας αρωματίσει τη μερέντα χωρίς να το βρίσκετε ανάμεσα.
Η Μερέντα είναι απλή και εύκολη ως συνταγή. Βγαίνει πολύ περισσότερη με τα ίδια λεφτά που θα δίνατε για να αγοράσετε το βαζάκι και φυσικά πολύ πιο υγιεινή.

Τι θα χρειαστούμε για τη Μερέντα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100γρ κουβερτούρα
150γρ βιτάμ
2 κουτ σούπας άχνη
4 κουτ σούπας κακάο
1 κούπα τριμμένο φουντούκι σε σκονη

Πως φτιάχνουμε τη Μερέντα

Αρχικά θα λιώσουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο με την τεχνική του μπεν μαρί.
merenta 2 Σπιτική Μερέντα από τα χεράκια σας
Θα ανακατέψουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
merenta 3 Σπιτική Μερέντα από τα χεράκια σας
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα τριμμένα φουντούκια και θα το αδειάζουμε σε μπωλ.
merenta 4 Σπιτική Μερέντα από τα χεράκια σας
Μόλις κρυώσει η μερέντα μας θα βάλουμε το μπωλ στο ψυγείο και μόλις πήξει είναι έτοιμη.

 http://www.sheblogs.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: