Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Γραφείο ευρέσεως εργασίας από την Ι.Μ. Καστοριάς

 

Τελικά, όσο η οικονομική κρίση γίνεται βαθύτερη στις μέρες μας, τόσο αυξάνονται τα «ανθρώπινα αποθέματα» καλοσύνης και προσφοράς στο συνάνθρωπο. Όταν δε στην περίπτωση του συνανθρώπου βρίσκονται άνεργοι με μικρά παιδιά, τότε είναι εντυπωσιακά τα «περισσεύματα καρδιάς».

H Ι. M. Καστοριάς προσπαθεί να ανακουφίσει τους ανέργους συμπολίτες μας

Με σκοπό να βοηθήσει τους ανέργους συμπολίτες που καθημερινά βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, η ιερά μητρόπολη Καστοριάς και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, δημιούργησε εδώ και αρκετό καιρό γραφείο συμπαράστασης ανέργων, το οποίο στεγάζεται στα γραφεία της.

Με μπροστάρη το Σεβασμιότατο μητροπολίτη Καστοριάς, κ Σεραφείμ απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ ή άλλους οργανισμούς που θέλουν να προσφέρουν εργασία για την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας.

«Η Μητρόπολη Καστοριάς από τότε που ανέλαβε τη διακονία ο Μητροπολίτης μας, Σεραφείμ, έχει στήσει ένα γραφείο συμπαράστασης ανέργων. Είναι μία υπηρεσία που απευθύνεται στους ανθρώπους που δεν έχουν εργασία, ώστε να μπορέσει η Μητρόπολη να συμπαρασταθεί σε αυτές τις οικογένειες, χτυπώντας κάποιες πόρτες με σκοπό να καταφέρει να απασχοληθούν κάποιοι άνεργοι, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά. Να τους εντάξει στο εργατικό δυναμικό της κοινωνίας μας», δήλωσε ο πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης. Βέβαια, όπως εξήγησε, παλαιότερα οι συνθήκες ήταν καλύτερες, αλλά λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η ανεργία μαστίζει σε πολύ υψηλά επίπεδα τους πολίτες και της ακριτικής μας περιοχής.«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα», κατέληξε ο ιερωμένος.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί, ότι η ιερά Μητρόπολη Καστοριάς δίνει το δικό της αγώνα για την ανακούφιση ανέργων συμπολιτών μας ωστόσο, οι αιτήσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο, καθώς νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια την εργασία τους και νιώθουν απογοητευμένοι από την κοινωνία.

της Δώρας Κωτσοπούλου

neakastoria.gr

 

\το διαβάσαμε εδώ:http://fouit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: