Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πωλείται η Mercedes W196 του Fangio

 

Του Νίκου Μαρινόπουλου 

Οι συλλέκτες αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τη μοναδική ιδιωτική αγωνιστική Mercedes W196 που διασώζεται έως τις μέρες μας, στις 12 Ιουλίου, στη δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Bonhams, στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed.
H W196 με αριθμό πλαισίου 00006/54 έχει 8κυλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, με μηχανικό ψεκασμό. Είναι το αυτοκίνητο με το οποίο ο Juan Manuel Fangio κέρδισε το Γερμανικό και το Ελβετικό Grand Prix του 1954, καθ’ οδόν προς τον δεύτερο τίτλο του στη F1.
Αργότερα, στο τιμόνι της βρέθηκαν ο Hans Hermann και ο Karl Kling. Συνολικά, σε δύο χρόνια ενεργού δράσης πρόλαβε να συμμετάσχει σε πέντε Grand Prix. Στις 22 Δεκεμβρίου 1955, αποσύρθηκε στο μουσείο της Daimler-Benz.
Στις επόμενες δεκαετίες, έλαβε μέρος σε αρκετές εκθέσεις, σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων, χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές ελαστικών και, σύμφωνα με ένα έγγραφο του μουσείου με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 1969, κατόπιν τέθηκε στη διάθεση του Rudolf Uhlenhaut για δοκιμές. Ο Uhlenhaut είναι ο θρυλικός αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes τις δεκαετίες του ’30 και του ’50.
Τη δεκαετία του ’80, πέρασε στα χέρια ιδιωτών, οπότε πέρα από μερικές σποραδικές εμφανίσεις της, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, η τιμή του αναμένεται να προσεγγίσει τα 6 εκ ευρώ.

http://www.motori.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: