Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Report Προκριματικών – GP Μπαχρέιν

 

Ο Nico Rosberg εξασφάλισε την pole position για το Grand Prix του Μπαχρέιν, καθώς η Mercedes παίρνει back-to-back pole positions. Ενώ η μάχη αρχικά φάνηκε να είναι μεταξύ των Sebastian Vettel, Fernando Alonso και Kimi Raikkonen, ο πρώτος γρήγορος γύρος του Rosberg στο Q3 ήταν αρκετός για να εξασφαλίσει την pole, αν και ο ίδιος στη συνέχεια, μείωσε σε 1:32.330. Ο Vettel ήταν δεύτερος, λιγότερο από 0.1s μπροστά από τον Alonso καθώς ο Ισπανός ματαίωσε τον τελευταίο του γύρο.

Ο Lewis Hamilton ήταν τέταρτος ταχύτερος, αλλά η αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων του μετά από την τρίτη περίοδο δοκιμαστικών σημαίνει πως παίρνει ποινή πέντε θέσεων στο grid και θα ξεκινήσει στην ένατη θέση. Ο Mark Webber ήταν πέμπτος, αλλά παρομοίως έχει μια ποινή που τον ρίχνει πίσω στην έβδομη. Ως αποτέλεσμα, ο Felipe Massa ανεβαίνει στην τέταρτη θέση ενώ έκανε και τον καλύτερο χρόνο του στα σκληρά ελαστικά.

Οι Force India των Paul di Resta και Adrian Sutil ήταν έβδομη και όγδοη ταχύτερη μπροστά από τους απογοητευτικούς Raikkonen και Jenson Button – με τον βρετανό να μην ορίζει χρόνο στο Q3 στην McLaren.

Ο Romain Grosjean είχε μία προσπάθεια για να μπει στο Q3 αλλά ειρωνικά τέθηκε νοκ άουτ στην 11η θέση μετά από έναν γύρο του team-mate του Raikkonen. Ο Button έκανε επίσης αργά ένα γύρο για να περάσει ενώ ο Sergio Perez κλείδωσε έναν τροχό στη στροφή 8 και έπεσε 12ος μπροστά από τους Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas και Jean-Eric Vergne.

Στο Q1 το ζεύγος της Red Bull επέλεξε να πάει κατ “ευθείαν στη μεσαία γόμα, όπως έκανε και η McLaren, αλλά ο Alonso ήταν άνετα ταχύτερος κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο. Ο Pastor Maldonado έκανε ένα λάθος στο γύρο του για να πέσει στην 17η. Έκανε πραγματικά τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον team-mate του Valtteri Bottas αλλά ο Bottas πέρασε στο Q2 λόγω του ότι έκανε το χρόνο του νωρίτερα.

Ο Esteban Gutierrez συνέχισε να ζορίζεται καθώς ο ίδιος έπεσε στην 18η θέση, αλλά θα αρχίσει τελευταίος με ποινή πέντε θέσεων από τον προηγούμενο αγώνα. Επίσης έμειναν εκτός οι συνήθεις ύποπτοι, με την Caterham να παρουσιάζει βελτιωμένο ρυθμό, καθώς ο Charles Pic νίκησε τον Jules Bianchi και ο Giedo van der Garde νίκησε τον Max Chilton.

Χρόνοι από τα Προκριματικά – GP Μπαχρέιν

http://f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: