Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Λικέρ Καρύδι

 
liker karidi
Υλικά
10-12 καρύδια πράσινα
1 λίτρο Βότκα
Για το σιρόπι
750 ml νερό
750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε και κόβουμε τα καρύδια στη μέση και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα βάζο που να κλείνει πολύ καλά. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε το βάζο για 40 μέρες σε δροσερό μέρος για να βγάλουν το χρώμα τους. Μόλις περάσει το διάστημα που χρειάζεται στραγγίζουμε το λικέρ από τα καρύδια και το βάζουμε σε ένα καθαρό βάζο. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Όταν κρυώσει το σιρόπι το προσθέτουμε στο ποτό μας, κλείνουμε το βάζο καλά και αφήνουμε το λικέρ για άλλες 5 μέρες για να δέσει η γεύση του. Όταν περάσουν οι μέρες σουρώνουμε το λικέρ μας με ένα λεπτό τούλι ή φίλτρο του καφέ για να μείνει καθαρό και διαυγές. Σερβίρεται δροσερό.
Tips συνταγής
1) Τα καρύδια πρέπει να είναι φρέσκα, να μην έχουν ωριμάσει καλά για να μην είναι σκληρό το κέλυφος τους.
2) Όταν θα προσθέσετε το σιρόπι στο λικέρ να το προσθέσετε σταδιακά δοκιμάζοντας την υφή και τη γλυκύτητα του, έτσι ώστε να μπορέσετε να το φτιάξετε σύμφωνα με το γούστο σας.
3) Πρίν ασχοληθείτε με τα καρύδια να χρησιμοποιήσετε γάντια για να μην βαφούν τα χέρια σας από το χρώμα τους.
4) Αν θέλετε αντι για βότκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσίπουρο γράπα, θα γίνει εξίσου καλό το λικέρ σας.
5) Το λικέρ μπορείτε να το αφήσετε και στον ήλιο για 40 μέρες, έτσι γίνετε πιο σκούρο το χρώμα του.
Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Read more: http://www.oparlapipas.com/2013/04/blog-post_8443.html#ixzz2Q5aT3czU

Δεν υπάρχουν σχόλια: