Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινάει η ανάπλαση της παραλίας Μαυροχωρίου

 

baf617f8d1c397e00e308a7094ce370c_720x560Ένα ακόμη έργο ξεκινά στο δήμο Καστοριάς και, μάλιστα, άμεσα, αφού, ήδη ,την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου, Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, και του αναδόχου εργολάβου η σύμβαση για την αποκατάσταση και αναβάθμιση της παραλίας Μαυροχωρίου, όπου θα δημιουργηθούν και υποδομές ήπιας αναψυχής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER, με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκων αναψυχής, κατασκευή πεζοδρομίων και χώρων στάθμευσης, καθώς και την τοποθέτηση καθιστικών και φωτιστικών. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι έξι (6) μήνες.

«Με αυτό το έργο θα αξιοποιηθεί η παραλία Μαυροχωρίου προκειμένου να αποτελεί, όχι μόνο τόπο χαλάρωσης και αναψυχής των κατοίκων, αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών. Στην περιοχή θα γίνουν, βέβαια, και άλλα έργα, ώστε να αναδειχθεί και αυτή η πολύ όμορφη περιοχή του δήμου μας», σημείωσε, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης, ο κ. Χατζησυμεωνίδης.

«Από σήμερα και στο εξής αναλαμβάνουμε κι εμείς, ως συνεργάτες του δήμου, να υλοποιήσουμε αυτό το έργο και να το παραδώσουμε σύντομα στους κατοίκους της περιοχής. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία και θα προχωρήσουμε γρήγορα τις εργασίες», τόνισε ο ανάδοχος εργολάβος, Λάζαρος Λαζαρίδης.

Με στόχο την προώθηση του τουριστικού πακέτου του δήμου Καστοριάς

Το εν λόγω έργο εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια τουριστικής αναβάθμισης του συνόλου του δήμου Καστοριάς, όπου η δημοτική Αρχή, κατασκευάζοντας έργα, όπως οι αναπλάσεις της Βόρειας και της Νότιας Παραλίας και της περιοχής του Σταυρού, η ανάπλαση του Σιδηροχωρίου, αλλά και κάνοντας αντίστοιχες παρεμβάσεις σε πολλά άλλα τουριστικού ενδιαφέροντος σημεία του διευρυμένου δήμου (Πολυκάρπη, Κλεισούρα κ.α.), επιχειρεί να προωθήσει το τουριστικό προϊόν του τόπου, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, υλοποιείται και η αναστύλωση του αρχοντικού Μπασσάρα, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς, προκειμένου να μετατραπεί σε Μουσείο Γούνας, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η δημιουργία χώρου υποδοχής στο σπήλαιο του Δράκου.

Περισσότερα στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ

sentra.com.gr

το διαβασαμε  εδω : http://fouit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: