Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΙΑ: 100+ Ιδέες για ΚΕΡΙΑ σε ΔΟΧΕΙΑ

 

Ένας μεγάλο αριθμός σκευών/αντικειμένων τόσοχρηστικής όσο καιδιακοσμητικής χρήσης αλλά και πολλά από τα ...σκουπίδια μας, μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικήςαισθητικής δοχεία για χειροποίητα κεριά.
Μικρά και μεγαλύτερα ποτήρια, φλυτζάνια, βάζα, όλες οι άδειες γυάλινες συσκευασίεςτροφίμων, κονσερβοκούτια, πήλινες γλάστρες, κάθε είδους μεταλλικά κουτιά κλπ. αλλά και το σκληρό περίβλημαφρούτων πχ πορτοκαλιών, κοχύλια κλπ όλα μα όλα αν γεμιστούν με ρευστό κερί και με την προσθήκη ενός φυτιλιού θα γίνουν το ίδιο ή και πιο καλαίσθητα κεριά από τα αντίστοιχα έτοιμα του εμπορίου και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά αν πρόκειται για χρωματιστά ή αρωματικά κεριά, δεν είναι καθόλου φτηνά.

Στα κεριά σε δοχεία θα δώσετε όποιο χρώμα,άρωμα αλλά καιμέγεθος θέλετε, επιλέγοντας τοαντίστοιχου μεγέθους σκεύος και φυσικά τααπλά γυάλινα βάζα, γλαστράκια, ποτήρια, κονσερβοκούτια κλπ. μπορούν τόσοεξωτερικά όσο και εσωτερικά πριν τοποθετήσετε την ρευστή παραφίνη, να διακοσμηθούν με όποιον τρόπο θέλετε και να αποτελέσουν και ένα εξαιρετικόδώρο, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά μπορεί να τα κάνει και απλώς ο συνδυασμός χρωμάτων δοχείου-κεριού. Σε τέτοια κεριά που προορίζονται για δώραμπορείτε να επιλέξετε κάποια ιδιαίτερα δοχεία όπως αντικέ φλυτζάνια ή ποτήρια, βαζάκια κλπ. και τα οποία αφού καεί το κερί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απλά διακοσμητικά.
Τεχνικά, η διαδικασίακατασκευής τέτοιων κεριών, όποιου είδους δοχείο και αν χρησιμοποιήσετε, είναι από τιςευκολότερες καιενδεδειγμένες για αρχάριους, αφού δεν συμπεριλαμβάνουντην διαδικασία βγαλσίματοςτου κεριού από το καλούπι,συνεπώς και οι πιθανές ...ατέλειες στην επιφάνεια του κεριού μένουν για πάντα ...αόρατες. 
Αφού λιώσετε την παραφίνη με τον γενικό - βασικό τρόπο και προσθέσετε, αν θέλετε, χρώμακαι άρωμα, τοποθετείτε ένα κερωμένο φυτίλι στηριγμένο στην ειδική μεταλλική βάση μέσα στο δοχείο που έχετε επιλέξει και το γεμίζετε με την ρευστή παραφίνη.

Αφήνετε έως να στερεοποιηθεί μερικά το κερί και συρρικνωθεί στο κέντρο,τρυπάτε την επιφάνεια με ένακαλαμάκι και γεμίζετε εκ νέου έωςπάνω με παραφίνη για να γεμίσουν πλήρως όλα τα κενά και η επιφάνειάτου όταν σκληρύνει εντελώς να έχει σε όλα τα σημεία το ίδιο ύψος στάθμης. Αυτή η διαδικασία, ειδικά σε κεριά με μεγάλο ύψος, πιθανόν να χρειαστεί να την επαναλάβετε ακόμη μια φορά, ώστε να μην υπάρχουν κενές περιοχές στο εσωτερικό, που δημιουργούνται από την ιδιότητα του κεριού να μειώνεται ο όγκος του όσο παγώνει.
Για να φτιάξετε σε δοχεία κεριά με στρώσεις διαφορετικώναποχρώσεων, απλώς θα επαναλάβετε την γενική διαδικασία τόσες φορές όσες και οι στρώσεις που θέλετε να δημιουργήσετε, χρησιμοποιώντας για την κάθε μία παραφίνηχρωματισμένη με διαφορετική απόχρωση.

Χρησιμοποιώντας άρωμασιτρονέλας θα φτιάξετε σεγλαστράκια, αλουμινένια σκεύη-φόρμες μιας χρήσης ή σε όποιο άλλο δοχείο θέλετε αντικουνουπικά κεριά, εξαιρετικάχρήσιμα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο απλούστερος τύπος τέτοιου
κεριού είναι τα αρωματικάρεσώ που μπορείτε να φτιάξετε, με πραγματικάελάχιστο κόστος, χρησιμοποιώντας τααλουμινένια δοχεία από καμμένα/μεταχειρισμένα ρεσώ και ως πρώτη ύληυπολείμματα κεριών που θα λιώσετε εκ νέου. Tιςαλουμινένιες βάσεις μπορείτε αν θέλετε και να τις διακοσμήσετε εξωτερικά με χρώμα, ύφασμα, χαρτί κλπ.
Για να καθαρίσετε κάθε τύπου δοχεία, αφού καεί το κερί, βυθίστε  τα για λίγο σε καυτό νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν τα υπολείμματα, βγάλτε τα με ένα αιχμηρό αντικείμενο και πλύντε με ζεστό νερό και σαπούνι.  

http://www.soulouposeto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: