Υλικά
- Υλικά για 35-40 τυροπιτάκια
- Για τη ζύμη
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- Για τη γέμιση
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο πιπέρι
- 1 αυγό
Εκτέλεση
-
Σε μία λεκάνη ρίχνετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη.
-
Ανοίγετε ένα παχύ φύλλο και κόβετε με στρογγυλά κουπ πατ. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τα διπλώνετε σα μισοφέγγαρα. Με τα δάχτυλα σας κλείνετε για κολλήσουν οι άκρες.
-
Απλώνετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και περνάτε την επιφάνειά τους με λίγο αυγό χτυπημένο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10'-15'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου