Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πέθανε ο «Σερίφης Ρόσκο», της τηλεοπτικής σειράς «Ντιουκς» Σε ηλικία 88 ετών

 

pethane-o-serifis-rosko-tis-tileoptikis-seiras-ntiouks

Ο ηθοποιός Τζέιμς Μπεστ, γνωστός για τον ρόλο του ως Σερίφης Ρόσκο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Ντιουκς» (Dukes of Hazzard) που προβλήθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Μπεστ είχε εισαχθεί πρόσφατα σε νοσοκομείο με πνευμονία και πέθανε στο Χίκορι της Βόρειας Καρολίνας από επιπλοκές, δήλωσε ο Στίβι Λάτσο, φίλος και συνεργάτης του ηθοποιού.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Τζέιμς Μπεστ υπηρέτησε ως αξιωματικός της αστυνομίας στη Γερμανία, προτού ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού. Είχε συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του κινηματογράφου τις δεκαετίες του '50 και του '60, όπως ο Τζίμι Στιούαρτ, ο Πολ Νιούμαν και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Αργότερα, ίδρυσε μία σχολή υποκριτικής στο Λος Άντζελες και ανάμεσα στους μαθητές του ήταν καταξιωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, όπως ο Κλιντ Ίστγουντ, ο Μπαρτ Ρέινολντς και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Ο Μπεστ συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες και εκατοντάδες τηλεοπτικές σειρές, ωστόσο η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήρθε με το ρόλο του στη σειρά Ντιουκς (1979 - 1985).

«Διδάχθηκα περισσότερα από τον Τζίμι Μπεστ μπροστά στην κάμερα μέσα σε ένα απόγευμα από ό,τι με οποιονδήποτε άλλο μέσα σε έναν χρόνο», δήλωσε ο Τζον Σνάιντερ, ο οποίος στη δημοφιλή σειρά υποδυόταν τον Μπο Ντιουκ. «Όταν του ζητούσαν να κλάψει μπροστά στην κάμερα εκείνος ρωτούσε: "Βεβαίως. Από ποιο μάτι;"» είπε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: