Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Καστοριά: Στρατιωτικός σώζει ζωή συμπολίτη του στο γήπεδο

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων στρατιωτικών αποκαλύπτει ένα συγκινητικό γεγονός με πρωταγωνιστή έναν στρατιωτικό που έσωσε τη ζωή συμπαίκτη του κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας                   Αρ. Πρωτ. 23/2015

            κ. Πάνο Καμμένο                                     Αθήνα, 6 Απρ 2015

ΚΟΙΝ : - Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη μας

            - Στρατιωτικοί συντάκτες

ΘΕΜΑ : Σωτήρια Επέμβαση Στρατιωτικού

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4/30-3-2015 έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Μ.

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Όπως μας γνώρισε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με το σχετικό έγγραφό της, το Σάββατο 28/3/2015 και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα για το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ Κωσταραζίου και ΠΑΟ Καλοχωρίου, σε μια άτυχη στιγμή του αγώνα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου Δ.Τ συγκρούστηκε στον αέρα κεφάλι με κεφάλι με αντίπαλο του, με συνέπεια να του γυρίσει η γλώσσα και να σωριαστεί ακαριαία αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Άμεση και καταλυτική ήταν η αντίδραση του συμπαίκτη του Αλχία Βλαχόπουλου Θεοδώρου, ο οποίος του επανέφερε τη γλώσσα και του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, σώζοντάς του τη ζωή. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής διεκομίσθη, από το ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Καστοριάς, όπου ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε σπίτι του.

Η περιγραφείσα ως άνω ενέργεια του συναδέλφου μας ποδοσφαιριστή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν πιστοί σε αξίες και ιδανικά παρά τις δυσκολίες στις οποίες έχουν περιέλθει, προστρέχουν δε και προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους στους συμπολίτες τους οποτεδήποτε κληθούν ή και αυτοβούλως.

Κατόπιν τούτων προτείνουμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο αποδόσεως στον Αλχία Βλαχόπουλο Θεόδωρο της ηθικής αμοιβής του επαίνου ή της ευφήμου μνείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                             

Τσουκαράκης Ανέστης

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)                            Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                        Μαστρογιαννάκης Χρίστος

                                                                                Υπολοχαγός (ΠΒ)

 

http://kee-tzides.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: