Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Χίος Ο ρουκετοπόλεμος άναψε 30 πυρκαγιές!

 

Για μια ακόμη χρονιά, ο διάσημος ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο της Χίου χάρισε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα σε όσους συμμετείχαν ή απλώς παρατηρούσαν. Όμως, το φαντασμαγορικό έθιμο έκανε την Πυροσβεστική και τους εθελοντές να τρέχουν και να… μην  φτάνουν, αφού προκάλεσε συνολικά 30 πυρκαγιές που ευτυχώς σβήστηκαν εγκαίρως!
Από τις 8 το βράδυ του Μ. Σαββάτου ως τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ο ρουκετοπόλεμος μαινόταν με δεκάδες χιλιάδες πύρινα βλήματα να πέφτουν προς κάθε κατεύθυνση! Στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου, οι δυνάμεις πυρόσβεσης που είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τα σημεία επιφυλακής χρειάστηκε να επέμβουν σε 30 περιπτώσεις πυρκαγιάς και τις πρόλαβαν όλες στην έναρξή τους! Τρία σπίτια στην Ευαγγελίστρια, την Ευρετή και την περιοχή του Ζυφιά και τρεις κάδοι απορριμμάτων άρπαξαν φωτιά, παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, ενώ πιο επικίνδυνη ήταν μια πυρκαγιά σε δέντρα που κι αυτή κατασβέστηκε άμεσα.
Σε ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, που διέθετε επτά οχήματα με 15 άντρες και δυο μοτοσικλέτες εφοδιασμένες με πυροσβεστήρες, είχαν προστεθεί οι υδροφόρες των ομάδων "Ο" και "Ιωνίας" επανδρωμένες με 25 εθελοντές και τα μέλη του νεοσύστατου εθελοντικού συλλόγου δασοπυρόσβεσης «Καλλιμασιάς», που βοήθησαν σημαντικά στο να μην εξαπλωθούν οι φλόγες από τις ρουκέτες που… λοξοδρομούσαν!

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: