Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Citroen Citroen DS4 με 200 PS!

 

Ενώ το… συμβατικό DS4 αναμένεται σύντομα στους δρόμους και το DS5 μόλις αποκαλύφθηκε, οι ειδικοί στην Citroen δουλεύουν ήδη στην ταχύτερη έκδοση DS4 που θα αντιμετωπίσει τα VW Golf R και Renault Megane RS.
Η συνταγή είναι ήδη έτοιμη από το DS3 Racing οπότε κάτω από το καπό του ταχύτερου DS4 θα υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,6 lt που θα αποδίδει 200 PS. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο μοτέρ που κινεί και το RCZ ενώ το set up του αυτοκινήτου θα είναι πιο σπορ σε σχέση με των υπόλοιπων εκδόσεων με πιο σφιχτή ανάρτηση, ενισχυμένα φρένα και άλλες συναφή βελτιώσεις.
Επίσης, στα σχέδια των Γάλλων περιλαμβάνεται και μία υβριδική πετρελαιοκίνητη έκδοση με το σύστημα Hybrid4 που είδαμε για πρώτη φορά πριν από μερικές μέρες στο 3008, αλλά και στο πρvωτότυπο DS4. Ο κινητήρας των 1,6 lt με τους 200 PS κινεί τους εμπρός τροχούς ενώ την κίνηση των πίσω αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας των 95 PS. Το υβριδικό DS4 εκτός από δυνατό και… τετρακίνητο θα είναι και εντυπωσιακά οικονομικό σε κατανάλωση με τους ρύπους CO2 να μην ξεπερνούν τα 120 g/km.

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: