Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Παρακινούσαν κόσμο μέσω Facebook και βρέθηκαν στη φυλακή!

Αμείλικτη η δικαιοσύνη για τα επεισόδια στη Βρετανία

 

 

Διατηρούσαν και οι δύο λογαριασμό στο Facebook και μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προσκαλούσαν νέους να συμμετάσχουν στις εξεγέρσεις στην πόλη τους και σε γύρω περιοχές.
Ο Πέρι Σάτκλιφ, 22 ετών και ο 20χρονος Τζόρνταν Μπλάκσο θα περάσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή, έπειτα από απόφαση δικαστή στο Μάντσεστερ όπου και διεξήχθη η δίκη τους.
Σύμφωνα με τον δικαστή Άντριου Γκίλμπαρτ, ιθύνοντες της εξέγερσης θα φυλακίζονται για τουλάχιστον οκτώ έτη, ληστές μεταξύ τεσσάρων και επτά και οι εμπρηστές από τρία έως επτά χρόνια.
Ακόμα και όσοι δεν συμμετείχαν στην καταστροφή της πόλης και ξένων περιουσιών, αλλά βρήκαν και μάζεψαν από το δρόμο κλεμμένα αντικείμενα πρόκειται να καταδικάζονται με ποινές φυλάκισης έως και τεσσάρων χρόνων.
Όλες οι παραπάνω ποινές είναι μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες που επιβάλλονται στη Μεγάλη Βρετανία, μόνο και μόνο για να στείλουν οι αρχές το μήνυμα ότι η αναρχία δεν έχει θέση στην κοινωνία της χώρας.
Ο δικαστής Γκίλμπαρτ μάλιστα, έκανε ευθεία επίθεση στους νεαρούς που αναστάτωσαν το Μάντσεστερ κατηγορώντας τους πως υπονομεύουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές να ξαναχτίσουν την πόλη, μεγάλο μέρος της οποίας καταστράφηκε από τη βομβιστική επίθεση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), το 1996.
Συγκεκριμένα, ο Σάτκλιφ κάλεσε σε εξέγερση 400 φίλους του ενώ ο Μπλάκσο 147. Οι δύο νέοι δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο.
Η Daily Mail έγραψε σε άρθρο της ότι, οι αρχές της περιοχής σύντομα εντόπισαν τις σελίδες των δύο κατηγορουμένων στο Facebook και τις διέγραψαν, προτού προλάβουν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον και άλλων νέων παιδιών με παρόμοιες «ανησυχίες».
Σύσσωμη η δικαστική κοινότητα της χώρας συμφωνεί πως, αν και οι ποινές είναι σκληρές, αντανακλούν την επιθυμία της βρετανικής κοινωνίας να μη «χαριστεί» στους παραβάτες.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: