Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Mπύρες, ξεσάλωμα και φαγητό στο φημισμένο Oktoberfest! (pics+video)

 

Το πιο διάσημο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο είναι το Oktoberfest. Μπύρα, φαγητό και μουσική είναι όλα όσα χρειάζονται οι Γερμανοί για να διασκεδάσουν. Αναμφίβολα το πιο διάσημο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, το Oktoberfest του Μονάχου, συγκεντρώνει έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η ιστορία του Oktoberfest ξεκινά από το 1810, όταν ο λαός συγκεντρώθηκε σε ένα λιβάδι στην ύπαιθρο για να γιορτάσει το γάμο του Λουδοβίκου της Βαυαρίας με την πριγκίπισσα Τερέζα (Theresie) από το Sachsen-Hildburghausen. Με τον καιρό η γιορτή καθιερώθηκε. Στην αρχή με ιπποδρομίες, έπειτα με μουσικές και γιορτές. Οι ζυθοποιοί του Μονάχου αποφάσισαν το 1896 να εντάξουν και μια γιορτή μπύρας και έτσι από τότε, ουσιαστικά η γιορτή αυτή αφορούσε κυρίως τις μπύρες που παρήγαγαν οι ζυθοποιίες στην Γερμανία. Η περιοχή όπου ο διάσημος γάμος έλαβε χώρα έκτοτε μετονομάστηκε σε Theresienwiese προς τιμήν της νύφης και παραμένει ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ μέχρι σήμερα.

Το σύγχρονο Oktoberfest απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση με πολλά περίπτερα στα οποία ο καθένας μπορεί να πίνει διαφορετικές μπύρες, να τρώει ασταμάτητα πρέτσελ και σνίτσελ, αλλά και άλλες βαυαρικές σπεσιαλιτέ! Το φεστιβάλ ξεκινά με τον Δήμαρχο που ανοίγει τις βρύσες του πρώτου βαρελιού, φωνάζοντας την περίφημη φράση "O' zapf is". Πάρα πολλές λιχουδιές περιμένουν τους επισκέπτες, με πιο γνωστές τις εξής: Sauerkraut, Himmel και Εrde (λουκάνικο με μήλα και πατάτες), Schlachtplatte (μικτό λουκάνικο), Hassenpfeffer (κουνέλι στιφάδο) και φυσικά το Schweinshaxe (με χοιρινό). Όλοι φορούν την παραδοσιακή φορεσιά τους, πίνουν, μεθούν χορεύουν και τρώνε! Εκτός από αυτό υπάρχουν πολλές ροκ και ποπ μουσικές παραστάσεις γύρω από το φεστιβάλ, λούνα παρκ και άλλα παιχνίδια.

http://www.e-radio.gr/blog/post

Δεν υπάρχουν σχόλια: